Præster chikanerer bispe-kandidat

Præster sukker højlydt og ryster på hovedet, når den ene af de to bispekandidater i Aarhus Stift - som aldrig har været præst - udtaler sig på valgmøder.

Præster vil gerne have en biskop, som selv har været præst og derfor kender deres situation, mener lektor Kurt Larsen. (© DR)

Præster korser sig over at få en biskop, som ikke selv er præst.

Det kan være årsagen til præstechikane under bispevalgkampen i Aarhus Stift.

Støtter af den ene kandidat, Jens Maibom Pedersen, har kritiseret, at deres kandidat er blevet udsat for chikane af en gruppe præster under kandidaternes debatmøder.

Præster sukker højlydt og ryster på hovedet- De stiller de samme spørgsmål til ham igen og igen og når han så svarer, sidder de og ryster på hovedet og kommer med nedladende kommentarer,  fortæller  Peter Sporleder, der støtter Jens Maibom Pedersen.

Peter Brøndum, som er præst og fungerer som kampagneleder for den anden bispe-kandidat, Henrik Wigh-Poulsen, siger om beskyldningerne:

- Jeg synes, de er lidt ømskindede. Det er jo en valgkamp og hvis man ikke er enig i, hvad kandiaterne siger, er det da i orden at komme med mishagsytringer og andet. Jeg synes, det har været meget urbant og mener, at begge grupper er lige gode om det.  

Når Jens Maibom Pedersen er blevet udsat for chikane, kan det skyldes, at han er leder af   Diakonhøjskolen i Aarhus og aldrig selv har været sognepræst.

Biskoppen skal selv have været præst

Præster er ikke begejstret for at få en biskop, som ikke selv har prøvet jobbet som præst, siger lektor Kurt Larsen fra Menighedsfakultet i Aarhus:

- Præster, som føler, at de står derude, hvor folkekirken virkelig lever, synes det er fint, hvis ens biskop selv har prøvet det - og dermed vil have fuld forståelse for en præsts situation.

Og den indstilling kan få betydning for, hvor præsterne sætter deres kryds ved bispevalget. De vil stemme på den anden kandidat, Henrik Wigh-Poulsen.

- Flertallet af præster vil lægge deres stemme hos Henrik Wigh-Poulsen, som selv har haft præste-skoen på i hverdagen, mener Kurt Larsen.

Præster er dog i mindretal blandt dem, der kan stemme til bispevalget. Der er langt flere menighedsrådsmedlemmer, der kan stemme til valget end præster.

Bispevalget i Aarhus Stift bliver afgjort 7. maj.

 

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk