Pressede sygehuse skal spare kæmpebeløb

Udgilfter til dyr medicin og byggeriet af nye supersygehuse tvinger Region Midtjylland til at spare 660 millioner kroner på hospitalerne.

Dyr medicin og nye supersygehuse- som dette i Aarhus - koster mere end beregnet og tvinger politikerne til at spare på hospitalerne. (Arkivfoto)

Nu er der kun seks dage til de ansatte på sygehusene i Region Midtjylland får at vide, hvor der kan være nye besparelser på vej.

Der skal findes 660 millioner kroner de kommende tre år, og det bliver svært.

- Det er et rigtigt stort beløb, siger formanden for 10.000 sygeplejersker på sygehusene i Region Midtjylland, Anja Laursen.

Besparelser skal financiere medicin og supersygehuse

I løbet af mandagen bliver de ansatte på sygehusene kaldt til møde for at få at vide, hvilke forslag til besparelser, der er på bordet.

Politikerne i regionsrådet skal finde 660 millioner kroner for at få råd til de store sygehusbyggerier i Aarhus og Herning og til medicinudgifterne, der bare stiger og stiger.

Foreløbigt er intet sluppet ud om, hvor sparekniven kan ramme, og derfor breder nervøsiteten sig blandt sygeplejerskerne.

Sygeplejerske: Vi er i forvejen voldsomt pressede

- De er allerede voldsomt pressede på mange akutafdelinger og medicinske afdelinger med overbelægning, siger Anja Laursen.

Det er en lille inderkreds af regionens øverste chefer, der har fået opgaven med at lave spareforslagene, så selv formanden for regionens hospitalsudvalg, socialdemokraten Anders Kühnau, kender ikke indholdet.

- Vi får det også først på mandag, og det er vi selvfølgelig spændte på, siger han.

Politiker: En meget voldsom besparelse

For Anders Kühnau bliver det ikke nemt at finde pengene.

- Det er klart, at når vi taler om 660 millioner kroner ud af et budget på omkring 22 milliarder kroner, så er det en meget voldsom besparelse, og det er noget, der vil kunne mærkes, siger han.

Efter offentliggørelsen på mandag er besparelsesforslagene til høring i 12 dage.