Randers Havn skal forklare vin-besøg

Kritik af vinbesøg på studietur, men der er også fritid på tre døgns rejse, mener deltager.

Bordeaux har fået meget ud af byens flodhavn, så det var naturligt for Randers Havn at besøge byen, mener bestyrelsesmedlem. (Foto: REGIS DUVIGNAU © Scanpix)

Nu skal borgmesteren i Randers, Claus Omann Jensen (V), svare på kritiske spørgsmål om, hvorfor byens havnebestyrelse rejste til Bordeaux med indlagt besøg på en vingård.

Studieturen varede tre dage og indbefattede ophold på et 4-stjernet hotel og middag på gourmet-restaurant.

I alt kostede den lidt over 124.000 kroner, oplyser freelance-journalisten Lars Bjørknæs, der har fået akt-indsigt og skrevet om sagen i en kronik i magasinet Kommunen.

Nu rejser byrådspolitiker Bjarne Overmark fra Beboerlisten spørgsmål om sagen.

- Det vil være interessant få at vide, hvilken relevans det har for Randers Havn at besøge en vingård i Frankrig, siger han.

Det konservative byrådsmedlem Daniel Madié er den eneste deltager, der stadig er medlem af havnebestyrelsen. Han siger, det var meget relevant at besøge Bordeaux, som har en stor flodhavn.

- Hvordan får vi mere ud af, at vi er Danmarks eneste by med en flodhavn med masser af dejligt vand, der flyder gennem byen? Det har de fået meget ud af i Bordeaux, og det skulle vi se, siger Daniel Madié.

Besøget på en vingård var ikke relevant for Randers Havn, men politikeren mener, det er rimeligt, at der også er plads til fornøjelser på en studietur.

- Jeg står meget, meget gerne på mål for, at når jeg river tre dage ud af familie- og arbejdsliv, så er jeg væk i tre-fire gange 24 timer. Der arbejder jeg altså ikke døgnet rundt.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.