Randers udskyder spareplan for familieafdeling

Byrådet i Randers besluttede i går at udsætte behandlingen af den kritiserede spareplan.

Familieafdelingen i Randers har blandt andet ansvaret for udsatte børn og unge.(Arkivfoto). (© /colourbox.com)

Familieafdelingen i Randers Kommune må vente tre uger med at finde ud af, om den skal spare de 23 millioner kroner, som afdelingens budget er overskredet med. Det vedtog politikerne i Randers på byrådsmødet i går.

Det skyldes blandt andet et 40 sider langt notat, som Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen havde sendt rundt til byrådet kort før mødet.

I notatet anklages nogle punkter i spareplanen for at være ulovlige, og derfor må vedtagelsen vente, siger formand for børn- og skoleudvalget, Anders Buhl Christensen (V).

- Vi vil ikke gennemføre det her forslag, hvis der er nogen som helst tvivl om lovligheden og holdbarheden i det her, siger han.

Behandlingen af børn og unge, der mistrives i Randers, har været under kritik i flere år. Det har Socialstyrelsens Rejsehold fastslået så sent som i efteråret.

Men på trods af at notatet rejser tvivl, er Anders Buhl Christensen overbevist om, at besparelserne bliver gennemført som det er foreslået af kommunens embedsmænd.

- Så vidt jeg har skimmet det meget lange notat, tror jeg ikke, der er noget som helst i det, siger han.

Ifølge ham er det kun lykkes notatet at påpege en slåfejl i forslaget om besparelser.

- Nu får vi vores jurister til at se det igennem en gang mere, og så er jeg helt sikker på, at sagen kører fuldstændigt normalt igennem.