Randers vil tiltrække kinesiske turister med sommerlejre og skandinavisk naturliv

2017 er dansk-kinesisk turismeår, og det vil de udnytte i Randers til at få kinesiske turister til kommunen.

Til sommer håber de i Randers Kommune at kunne fylde bådene på Gudenåen med kinesiske børn og voksne. (Foto: Morten Pedersen © Scanpix)

Kinesiske børn i kano på Gudenåen. Det er drømmen for Randers Kommune, der vil have kinesiske forældre til at sende deres børn på sommerlejr i Randers.

- Vi vil rigtig gerne have en masse kinesiske børn og deres forældre til at opleve det skandinaviske friske liv ude i naturen, siger turistchef Anne-Mette Knattrup fra Visitranders.

2017 er dansk-kinesisk turismeår, og det vil de udnytte i Randers. Derfor vil turistchefen samarbejde med et dansk-kinesisk rejseselskab om at få kinesiske turister til komme til landet for at se mere end bare Den Lille Havfrue og H.C. Andersens hus i Odense.

Randers vil tilbyde kinesiske forældre, at de kan sende børnene på sommerlejre ved Gudenåen og Randers Fjord. Håbet er nemlig, at forældrene vil følge efter.

- Når det handler om de voksne, så indgår vi (Randers, red.) ofte i en rundtur. Det kan være, de starter i Finland og tager rundt i Skandinavien, hvor Randers så ligger rigtig godt på den rute, siger Anne-mette Knattrup.

Normalt er det ellers nordmænd, svenskere og tyskere, som de danske turistchefer slås om, og dem vil Anne-Mette Knattrup stadig gerne have fingrene i.

- Men vi er rigtig mange, der gerne vil deles om de samme turistgrupper, så derfor kan det godt være klogt en gang imellem at prøve noget nyt og gå ud til nogle markeder, hvor det giver mening, og hvor vi ikke er så mange om at skulle dele, siger hun.

Turistchefen håber, at de første kinesere kommer til Randers sidst på sommeren.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.