Redegørelse: Flere konflikter på skole i Ry end på andre

Skanderborg Kommune redegør for sagen om benzinoverfald.

Parkeringspladsen ved siden af Ry Hallerne, hvor offeret angiveligt blev overfaldet med benzin og ild af fire drenge. (Foto: Tor Birk Trads © Scanpix)

Der har været et højere konfliktniveau på den årgang, de involverede i benzinoverfaldet i Ry går på, end på kommunens øvrige skoler. Det slår en redegørelse fast fra Skanderborg Kommune.

Der er ellers generelt god trivsel på Mølleskolen i Ry, skrives det også i redegørelsen. Men seks dage før overfaldet var to af de involverede i overfaldet i håndgemæng på skolen. Det står dog ikke klart, om der er en sammenhæng mellem det og overfaldet.

Ifølge kommunen var der ingen tegn på en optrapning af konfliktniveauet, og de to elever arbejdede gnidningsfrit sammen samme dag, som den 16-årige dreng blev overfaldet.

Ifølge redegørelsen har der tidligere været andre episoder på årgangen. Eksempelvis tog en elev kvælertag på en anden elev og truet vedkommende med en saks tilbage i 2015.

Skolen har imidlertid arbejdet ”omfattende og mangfoldigt” med trivslen på skolen siden, slår kommunens redegørelse fast, og borgmesteren i Skanderborg Kommune, Jørgen Gaarde (S), mener ikke, at skolen kunne have forhindret overfaldet.

- Der vil være en meget hård dom at fælde over al skolens arbejde, at det ikke har været professionelt, velovervejet og metodisk. Men det her giver naturligvis anledning til både politisk og på skolen at se på, om indsatsen skulle have været anderledes. Men der er dokumentation for, at det arbejde, der er lavet på skolen, har et højt niveau, siger borgmesteren.