Region: Det bliver svært at overholde ny behandlingsgaranti på 30 dage

Hurtig behandling er ikke altid en god idé, siger regionspolitiker i Region Midtjylland Anders Kuhnau (S).

Patienterne har krav på at blive behandlet dobbelt så hurtigt efter 1. oktober. - Det får vi svært ved at leve op til, og det er ikke nødvendigvis godt for patienterne, mener formanden for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Fra 60 til 30 dage.

Siden 1. oktober har patienter haft krav på behandling indenfor 30 dage på landets sygehuse, og selvom Region Midtjylland har været god til at overholde det gamle krav, så frygter Anders Kuhnau (S), formand for regionens hospitalsudvalg, at det skaber problemer.

- Vi ligger faktisk bedst i hele landet på det område. Alligevel er jeg bekymret for, om vi kan leve op til de nye, skrappe krav, hvor alle skal behandles indenfor 30 dage. Det bliver svært at nå, tror jeg, siger han.

Det er især indenfor ortopædkirurgien, neurologien og på øjenområdet, at det kan blive svært at leve op til det nye lovkrav, siger Anders Kuhnau.

Regionspolitikeren sætter også spørgsmålstegn ved, om en hurtig operation altid er bedst.

- Vi ved, at ved mange lidelser i bevægeapparatet, som ryg eller knæ, kan det være en bedre løsning at træne sig ud af problemerne. Dermed ikke sagt, at vi ikke skal stille operationer til rådighed, men det at gribe til kniven som det første, det skal man også passe på med.

Hvis regionens hospitaler ikke kan sikre behandling i det offentlige indenfor 30 dage, har patienterne ret til behandling på et privathospital.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk