Regioner undersøger sig selv efter bestikkelsesskandale

Region Midtjylland indskærper organisationens regler for, hvad medarbejderne må modtage af gaver efter sagen om bestikkelses-sagen fra Region Sjælland.

Sagen om et IT-firmas bestikkelse af medarbejdere i Region Sjælland får Region Midtjylland til at indskærpe gavereglerne for medarbejdere. (Foto: Claus Bech Andersen © Scanpix)

Sagen om bestikkelse fra IT-virksomheden Atea til medarbejdere i Region Sjælland har fået Region Midtjylland til at indskærpe regler og undersøge rejseaktiviteten hos medarbejderne i IT-afdelingen.

Atea har siden 2011 stået for levering og drift af PC´ere og skærme på sygehusene og i regionshuset.

Koncerndirektør Ole Thomsen er chokeret over sagen.

- Vi har nogle klare regler om, hvad medarbejdere må modtage af gaver, og at de ikke må modtage rejser fra eksterne virksomheder. De regler har vi nu indskærpet, siger han.

Kan ikke tjekke medarbejdernes økonomi

Ole Thomsen regner ikke med, at der er noget at komme efter i Region Midtjylland.

- Vi prøver at danne os et billede af, om der kunne være sket noget lignende hos os, men det kan jo kun blive en fornemmelse, for vi kan ikke give os til at undersøge folks private forhold og økonomi, siger han.

Region Midtjylland ser for eksempel på, om der er nogle af deres medarbejdere, som pludselig har fået et usædvanligt stort rejsemønster.

- Det kan også være noget, folk selv har finansieret, så vi kan kun bygge det på en fornemmelse, understreger Ole Thomsen.

Danske Regioner: Vi må kunne udelukke firmaer fra fremtidige tilbud

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), varsler nu konsekvenser for regionernes indkøb hos firmaet Atea, hvis en verserende sag om bestikkelse kommer op til overfladen. Det skriver Finans.dk.

 - Hvis firmaet har bidraget aktivt til på bedragerisk vis at købe sig til nogle fordele, så må vi finde ud af, om vi kan udelukke nogen fra fremtidige udbud. Jeg vil have meget svært ved at arbejde sammen med sådanne firmaer, siger han.

Facebook
Twitter