Regionsbesparelser: Knap 800 stillinger nedlægges

Enhedslisten stemte som det eneste parti imod besparelsen i region Midtjylland.

Det var bl.a. hensynet til arbejdsmiljøet for de ansatte på sygehusene, der fik Enhedslisten til at stemme imod den store besparelse på sygehusområdet i Region Midtjylland.

Næsten 800 stillinger på sygehusene i Region Midtjylland forsvinder de kommende år.   Det er konsekvensen af de besparelser, som et bredt flertal i regionsrådet blev enig om i går.

Besparelserne løber op i 700 millioner kroner, og ifølge regionrådsformand Bent Hansen fra socialdemokraterne vil det betyde fyringer.

Kun EL stemte imod

En del af besparelserne skyldes, at nogle behandlinger er blevet dyrere, at medicinpriserne stiger, og at der skal findes penge til de nye sygehuse i Herning og Skejby.

Besparelserne blev vedtaget med 39 ud af 41 stemmer. Kun Enhedslistens to medlemmer stemte ikke for.

- Vi kan ikke acceptere, at der kommer yderligere pres på personalet. Jo mere stress, der er på personalet, jo større er sandsynligheden for, at der vil ske en fejlbehandling af patienterne, siger Henrik Qvist, der er medlem af regionsrådet for EL.

Besparelsen betyder bl.a. at regionens fire børneafdelinger skal spare  i alt otte millioner kroner.

Bekymring på børneafdelinger

På Aarhus Universitetshospital tager højt specialiserede læger sig af børnene. Og her er standarden i fare, hvis besparelserne bliver gennemført, mener professor Søren Rittig fra børneafdelingen.

- Hvis man skal gennemføre besparelser i denne her størrelsesorden, så kan vi ikke undgå at komme til at fyre speciallæger. Og det vil sige, at de højt specialiserede funktioner, vi har, vil blive truet, siger han.

Søren Rittig mener, at afdelingen vil får svært ved at leve op til de internationale målsætninger og standarder på området.

Region Midtjylland har i alt fire børneafdelinger. Det er endnu ikke tydeligt, hvordan de enkelte afdelinger bliver ramt, men Søren Rittig mener, at alle afdelinger vil blive ramt.

Akutlægebil skal bruges til transport

I Silkeborg skal der spares 23 medicinske senge, og otte af dem flyttes til Viborg.

Ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg Ulrich Fredberg har svært ved at se fornuften i at flytte senge til Viborg frem for at lade dem blive i Silkeborg.

- De patienter, der skal flyttes, får nogle uhensigtsmæssige patientforløb. Og endnu værre så vil akutbilen være optaget med at transportere patienter til Viborg i perioder, hvor den ikke kan bruges til at hjælpe dem, der har akut behov for det, siger Ulrich Fredberg.

 

Facebook
Twitter