Regionsformand kræver redegørelse for 28 grader varmt supersygehus

Formanden for Region Midtjylland vil have svar på, hvad der kan gøres for at sænke temperaturene på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Formanden for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S) forventer at få en redegørelse over, hvad der kan gøres ved de varme patientstuer senest på søndag.

Det var ikke til at forudse de store varmeproblemer på sengeafsnittene på det nye supersygehus i Skejby i Aarhus.

Det mener formand for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S).

Nu vil han have klarhed over, hvorfor patienter og ansatte slås med temperaturer på op til 30 grader i det helt nye byggeri.

- Jeg har bedt om en redegørelse, hvor vi får set både på, hvad problemerne er, har vi nogle gode løsningsmuligheder, og er der alternativer, som vi skal afsøge.

- Temperaturen skal gerne ned for vores patienters og vores personales skyld, lyder det fra Anders Kühnau.

Han håber også, at det system, der er valgt på Aarhus Universitetshospital i Skejby, kan forbedres:

- Noget af det, vi kan gøre, er at justere på den solafskærmning, vi har, så den bliver endnu mere effektiv. Det er en væsentlig del af løsningen, at vi har solafskærmning, der skal sikre, at rummene ikke blive så varme, som vi har set i denne sommer.

Anders Kühnau forklarer den manglende aircondition med, at supersygehuset blev projekteret for mere end ti år siden.

- I de to andre supersygehuse, der bygges i regionen - i Viborg og Gødstrup - har vi valgt aircondition, men i en del projekter, der er planlagt efter Skejby, havde vi en anden viden, end da vi projekterede supersygehuset i Skejby for godt ti år siden.

- Sådan er det nogle gange, når man er først. Så vælger man ikke altid de allerbedste løsninger, og det er ikke sikkert, vi har gjort det i det her tilfælde, erkender formanden for Region Midtjylland.

DF vil have lovændring

Lone Langballe, der sidder i regionsrådet for Dansk Folkeparti, går skridtet videre og synes, at der skal være et lovkrav om aircondition på sengeafsnit.

Hun er overrasket over, at det nye supersygehus i Aarhus er bygget uden aircondition på patientstuerne:

- Jeg tænkte umiddelbart, det var startvanskeligheder, men når jeg er gået lidt mere ind i sagen, så kan jeg se, at det har noget med vores nuværende system at gøre. Et system, der er lovpligtigt og som lever op til alle regler.

- Derfor mener vi, at der bør være et lovkrav om, at der skal være køling på hospitalerne, siger Lone Langballe.

Så langt vil Susanne Buch, regionrådsmedlem for SF, dog ikke gå.

- Jeg tænker ikke, at det er sådan, at alle patienter skal have aircondition, men jeg ærgrer mig over, at vi ikke har tænkt lidt mere over, hvad er det for nogle ventilationssystemer, vi har i de store nye hospitalsbyggerier, siger hun og tilføjer:

- Det burde vi måske have brugt lidt mere tid på at snakke om, inden hedebølgen kom.

Formanden for Region Midtjylland, Anders Kühnau, forventer at få en redegørelse for de høje temperaturer på universitetshospitalet i Skejby i løbet af denne uge.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk