Rekordfå anmeldelser sidste år: Se hvor mange indbrud, der bliver opklaret i din by

De seneste ti år er antallet af indbrud faldet med 39 procent på landsplan.

Færre og færre danskere får indbrud. (Foto: Grafik: Lærke Kromann)

Færre og færre danskere kommer hjem til, at indbrudstyve har åbnet et vindue eller smadret en dør. De seneste ti år er antallet af anmeldte indbrud i Danmark faldet med 39 procentpoint.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Et af det steder, hvor man i særlig høj grad har bemærket de færre indbrudstyve, er i Silkeborg.

Her er antallet af anmeldelser det seneste år faldet fra 821 til 589. Det betyder, at antallet af anmeldelser de seneste ti år er mere end halveret.

Det vækker naturligvis glæde hos Bent Riber, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Silkeborg.

- Det gør mig glad, da et af vores fokusområder er, at vi skal nedbringe antallet af indbrud, siger han.

Nabohjælp er et godt værktøj

Som almindelig borger kan du også gøre noget for at mindske risikoen for ubudne gæster. Blandt andet kan det gratis system Nabohjælp være med til at holde tyven for døren.

Med det lille klistermærke med en illustration af et øje i et rødt hus indikeres det, at naboerne hjælper hinanden med at kigge efter villavejens boliger, når folk er udenbys.

Og det har en effekt, vurderer Erik Lauritsen fra Funder ved Silkeborg. Han har ikke haft indbrud de seneste syv år, hvor han har været en del af Nabohjælp, og det tilskriver han klistermærkerne, som han har sat på vinduet.

- Hvis jeg var tyveknægt, så ville jeg vælge et sted, hvor der var mere fred, og der ikke blev skiltet med, at naboerne hjalp hinanden med at holde øje, siger Erik Lauritsen og tilføjer.

- Det er dejligt at vide, at det virker. Derfor tror jeg også på, at antallet af indbrud vil falde, hvis flere melder sig til Nabohjælp.

Det giver politikommissær Bent Riber ham ret i.

- Langt hen ad vejen er jeg enig i, at det har en stor effekt med Nabohjælp. Derfor er det vigtigt, at folk overvejer, om de ikke skal tilmelde sig ordningen, siger han.

FacebookTwitter