Rekordmange klager over årets Northside Festival

Ti gange så mange som sidste år har klaget over lydniveauer og sluttidspunkter for koncerterne.

Der var gang i festen til årets Northside torsdag, fredag og lørdag i den forgangne uge. Til gene for nogle af festivalens naboer. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Der er blevet klaget over lyden fra den netop overståede NorthSide-festival i Aarhus som aldrig før.

Festivalen blev afholdt fra torsdag til lørdag, og i år har Aarhus Kommune modtaget 80 klager. Sidste år var antallet nede på 10-12 stykker, fortæller afdelingschef Anders Maltha Rasmussen fra teknik og miljø i Aarhus kommune:

- Klagerne går primært på lydniveauerne og sluttidspunktet, og så også det, at der var koncerter torsdag og sluttidspunktet for koncerterne på en hverdag, siger han.

Festivalen har dog overholdt kravene fra kommunen om støjniveau og sluttidspunkt, oplyser afdelingschefen.

- Ja, det har de. De bliver ”logget”, det vil sige, at vi efterfølgende kan se på lydniveauerne og se, om de har overholdt de støjkrav, der er stillet til dem og sluttidspunkterne, siger han.

Det er første gang, at festivalen spiller på en torsdag, hvor koncerterne sluttede klokken 2.30.

Festivaltalsmand John Fogde er ærgerlig over, at nogle naboer føler sig generet af musikken, men påpeger samtidig at festivalen overholder kommunens støjkrav.

Når festivalen senere skal evaluere årets udgave med kommunen, vil torsdagen som spilledag også være noget, man skal se på, fortæller han.

Facebook
Twitter