Rektor om besparelser: Nyuddannede gymnasielærere er de store tabere

Landets gymnasier er i gang med en stor sparerunde. Det betyder, at færre ansættes, siger rektor

I følge rektoren på Danmarks største gymnasium, Silkeborg Gymnasium, vil vi se en generation af nyuddannede gymnasielærere, der ikke bliver ansat (arkivfoto). (© DR)

Nyuddannede gymnasielærere bliver de store tabere, når det almene gymnasium nu skal i gang med en stor spareøvelse.

De store gymnasier skal spare relativt mest, og da Silkeborg Gymnasium er Danmarks største, vil der komme til at ske mange nedskæringer i den kommende tid.

En hård opgave for de enkelte gymnasier, men også et samfundsproblem, mener rektor Erik Olesen.

- Det her bliver rigtig, rigtig slemt for mange nyuddannede potentielle gymnasielærere, som simpelthen ikke kan få et arbejde.

Han forudser, at der vil være en tabt generation af gymnasielærere, som han kalder det. For de gymnasielærere, der ikke kan få jobs nu, vil ikke være attraktive om eksempelvis fem år.

- Så kan der nemt være en tilbøjelighed til at man tager de nyuddannede, frem for dem, der ikke har haft noget at lave i to-tre år, siger han.

I magistrenes A-kasse har man også fulgt med i finansloven og de foreløbige forudsigelser om, at der skal være op til 1700 færre gymnasielærere i fremtiden.

Skræmmende læsning, mener kommunikationschef Kristian Kostrup, der nu opfordrer til, at gymnasielæreraspiranterne finder andre løsninger.

- Det kan være, man skal justere sin drøm lidt i forhold til den oprindelige, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.