Reservebedsteforældre for 8-årig: Det kan varmt anbefales

Aarhus Kommune, SIND og Ældresagen samarbejder om at skaffe reservebedsteforældre til udsatte børn

Hver anden uge er Jesper Christiansen og Anna Bak fra Trige reservebedsteforældre til en dreng på otte år (arkivfoto). (Foto: Colourbox.com © ColourBox.com)

Anna Bak og Jesper Christiansen fra Trige ved Aarhus er reservebedsteforældre for en dreng, som de får besøg af hver anden uge.

De er en del af et samarbejde mellem Aarhus Kommune, Ældresagen og Landsforeningen SINDs pårørenderådgivning. Siden 2012 har de samarbejdet om at matche udsatte børn med et sæt bedsteforældre.

Anna Bak og Jesper Christiansen har været en del af ordningen i små to år for et 8-årigt reservebarnebarn, hvis mor har en psykisk sygdom.

- Vi kan give ham et frirum, et sted hvor han kan være sig selv, og vi giver ham nogle gode oplevelser, fortæller Anna Bak.

Når reservebarnebarnet er på besøg, bliver der spillet spil og hygget, helt som havde det været et biologisk barnebarn.

- Det betyder rigtig meget for os, da vi jo også har stor glæde af det. Der er faktisk, som om man er bedsteforældre til ham, siger Anna Bak.

- Vi får også en masse sjove oplevelser. Vi har denne her dag hver 14. Dag, hvor vi kobler helt fra og bare skal være sammen med det her barn, supplerer Jesper Christiansen.

Siden 2012 har der været 26 bedsteforældre-match, og i øjeblikket er der omkring 30 børn på venteliste. Anna Bak og Jesper Christiansen håber, at flere vil blive inspireret til at blive reservebedste for et udsat barn.

- Det kan varmt anbefales, lyder det fra Jesper Christiansen.

Sådan bliver du reservebedsteforælder

  • Kontakt koordinator og kursusansvarlig Pernille Toft Haslund på telefon: 2382 3708 eller på mailen: pth@sindspaa.dk
  • Herefter vil man komme på et kursus, hvor man rustes til at blive reservebedsteforældre

Reservebedsteforældre er et hit hos børn, der lever i familier med psykisk sygdom. Landsforeningen SIND fortæller, at de...

Opslået af DR P4 Østjylland på 3. februar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.