Rift om de studerende: Læs datalogi og få et arbejde

It-virksomheder hungrer efter dataloger. Der er to jobopslag for hver nyuddannet kandidat.

Studerende på datalogi behøver ikke kigge langt efter et job, når de er færdige . Virksomheder står i kø for at plukke dem. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Software-arkitektur, it-sikkerhed og komplicerede algoritmer. Dataloger er stærke på mange fronter, og it-virksomheder hungrer efter deres viden.

Det mærker for eksempel Institut for Datalogi på Aarhus Universitet, hvor de nyudklækkede kandidater er en eftertragtet vare.

Søren Poulsen, ansvarlig for rekrutteringen af studerende ved instituttet, vurderer, at enhver kandidat, der har et seriøst ønske om et arbejde, vil kunne finde et temmelig hurtigt.

- Der er to stillingsopslag for hver kandidat, vi uddanner. Så ingen problemer med at få et job, siger han.

63 kandidatstuderende på instituttet afleverer speciale i de her dage, og det er både danske og internationale virksomheder, der står klar med en kontrakt, så snart specialet er afleveret.

- Vi får henvendelser fra store internationale virksomheder og lokale virksomheder på den anden side af gaden. Alt fra Californien til 8000 Aarhus C, fortæller Søren Poulsen.

Så forskellige virksomheder som Microsoft, Danske Bank, Forsvarets Efterretningstjeneste og Grundfos står i kø for at være med på instituttets karrieredag i foråret, hvor de bedste studerende kan plukkes.

I 2017 er der 130 studiepladser til rådighed på Aarhus Universitet.

I 2018 bliver der kvalifikationsbegrænsning, så man skal have minimum 7 i snit og minimum 7 i matematik for at blive optaget.

- For det er et svært og udfordrende studie, der kræver, at man er skarp til matematik, siger Søren Poulsen.

Også Københavns Universitet, Syddansk Universitet og Aalborg Universitet uddanner dataloger.