Rift om ny pjece med hjælp til piger, som har spredt nøgenbilleder på nettet

Piger bliver mobbet og afpresset på grund af nøgenbilleder.

Red Barnets pjece "Har du været nøgen på nettet?" er udsendt i 6000 eksemplarer. (© Colourbox)

Mange unge piger søger hjælp, fordi der er spredt nøgenbilleder af dem på nettet.

En ny pjece om problemet er i løbet af få uger blevet hentet i flere tusinde eksemplarer.

- Et barn eller en ung har sendt et billede af sig selv videre til nogen andre, Et billede med seksuelt indhold, lidt afklædt eller hvor de står i en meget frækpositur, fortæller Kuno Sørensen fra Red Barnet.

Organisationen har udsendt pjecen "Har du været nøgen på nettet?" sammen med Center for Digital Pædagogik i Aarhus.

Piger bliver mobbet og afpresset Mange af pigerne har sendt et foto af sig selv til en drenge-ven, som så har delt det med andre og pludselig ligger fotoet mange steder på nettet.

Pigerne er ofte dybt fortvivlede, for det har ført til mobning og i enkelte tilfælde endda afpresning.

- De føler sig magtesløse og oplever pludselig, at det, de troede de havde kontrol over, har de totalt mistet kontrollen over, siger Kuno Sørensen.

13-årige drenge delte intime billeder For et par måneder siden opdagede lærere på Frisholm Skole i Them ved Silkeborg, at 13-årige drenge delte intime billeder af piger på skolen.

Det fik Red Barnet til at lave pjecen med gode råd til unge og den er blevet stærkt efterspurgt. På få uger har organisationen udsendt 6000 eksemplarer.

Lærer: Vi skal have fat i pigerne På skolen i Them fortæller lærer og SSP-medarbejderBo Geertsen, at de fik stoppet foto-delingen. Men han er ikke i tvivl om, at der er brug for pjecen.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal have fat i pigerne. Det er jo dem, der går med til at dele billederne. Og de sårbare piger vil blive ved med at dukke op - også hos os.

Facebook
Twitter