Risikerer fængselsstraf for dødstrusler mod muslimsk kvinde og hendes børn

Sager om racisme fører normalt normalt højst til bødestraf. Men i en sag fra Randers er ordlyden i trusler på Facebook så grov, at anklageren kræver fængselsstraf.

Truslerne mod en muslimsk kvinde og hendes børn blev skrevet på Facebook. (© Colourbox)

En debat på internettet kan kostet en mand i 20'erne en fængselsstraf.

Manden svinede en muslimsk kvinde til på nettet i forbindelse med en debat om sociale ydelser til flygtninge og indvandrere, og nu kommer der et retsligt efterspil.

Manden skal for retten i Randers i morgen, og her bliver manden tiltalt efter straffelovens paragraf 266, der handler om trusler på livet - og 266b, som også er kendt som racismeparagraffen.

- Dine børn kan forsvinde

Debatten fandt sted 19. november sidste år på Facebook, og her skrev manden blandt andet til den muslimske kvinde, der havde skrevet et indlæg, at Danmark var bygget til danskerne og ikke til arabere.

Han skrev også til hende, at det var dumt at have en åben profil med frit tilgængelige billeder af hende og børnene. Måske kunne de forsvinde fra børnehaven og blive begravet i en skov, skrev han og nævnte så den by, hvor kvinden bor.

Usædvanligt grove formuleringer

Formuleringerne var grovere end dét, der omtales her i artiklen.

Normalt ender racismesager med en bødestraf, men sagen er så grov, at manden bliver stillet for en domsmandsret, fordi anklageren ønsker en fængselsstraf.

Facebook
Twitter