Robotterne kommer: Farvel til journalister, advokater og læger

Robotterne breder sig fra industribranchen til de såkaldte videnstunge erhverv.

IBM's supercomputer Watson vil i fremtiden diagnosticere patienter i stedet for læger, mener tænketanken CEVEA (arkivfoto).

I fremtiden kan det blive en robot, der finder ud af, hvad du fejler, og de økonomiske vismænd kan blive erstattet af en supercomputer.

Robotter breder sig hurtigt fra industriarbejdpladser til jobs inden for de såkaldte videnstunge erhverv. Det fortæller it-ekspert fra Innovation Lab Preben Mejer.

- Det er simpelthen en revolution i computer- og softwarebaseret sammenhæng, der giver os kloge programmer, der er i stand til agere og tage ved lære, og det går rivende hurtigt.

Ifølge en analyse fra tænketanken CEVEA vil op mod 900.000 danske arbejdspladser være automatiseret om 20 år.

Inden længe vil ansatte i call-centre blive erstattet af computere, lyder det fra eksperter. Advokater, revisorer, lægesekretærer og det meste kontorarbejde er også i akut fare.

Journalister kan også blive næsten udraderet af computerne. Om ti år vil 90 procent af alle nyheder blive lavet af maskiner, er meldingen fra nogle eksperter.

Heller ikke lægerne går ram forbi, mener analysechef i tænketanken CEVEA Frank Skov. Der er lavet forsøg med teknologivirksomheden IBM's supercomputer Watson, og de viser, at supercomputeren er bedre til at diagnosticere end lægerne, fortæller han.

- Simpelthen fordi den er i stand til at overskue så kæmpestore mængder af data, som de kan regne på lynhurtigt, siger Frank Skov.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk