Røde Kors mangler 7.000 indsamlere til på søndag

Kolera i Yemen, flygtninge fra Myanmar og naturkatastrofer i Caribien er noget af det, pengene skal gå til.

2015 var et rekordår, hvor 22.000 frivillige indsamlere fik mere end 25 millioner kroner i indsamlingsbøsserne. (Foto: Jørgen Kirk © Scanpix)

Der bliver langt mellem raslebøsserne, når Røde Kors på søndag har landsindsamling.

Status er lige nu, at der mangler at blive dækket 7.000 ruter i hele landet. 14.000 er dækket.

I Østjylland mangler næsten halvdelen af de 5.500 ruter at blive afsat.

Det kommer bag på nødhjælpsorganisationen, siger fundraisingchef Morten Jørgensen.

- Vi arbejder benhårdt på at komme i mål med vores indsamling, men det er klart, at det vil have direkte konsekvenser for de mennesker, som Røde Kors forsøger at hjælpe ude i verden, siger han.

Generalsekretær Anders Ladekarl håber, at rigtig mange vil melde sig inden søndag, da det er sket ved tidligere indsamlinger.

- Hver eneste indsamler samler i gennemsnit 1.000 kroner, og det kan vaccinere mennesker og sørge for, at de ikke får kolera, så det betyder meget, siger han.

Pengene skal sendes af sted allerede mandag. De kommer i år til at gå til blandt koleramedicin i Yemen, hvor 700.000 mennesker lige nu er udsat for en epidemi og flygtninge fra Myanmar i Bangladesh, som mangler mad og ly for regnen.

Nogle af pengene går i år også til Caribien, som er meget hårdt ramt af naturkatastrofer.

Sidste år samlede frivillige 19,4 millioner kroner til Røde Kors-indsamlere, mens 2015 var et særlig godt år, hvor 22.000 frivillige indsamlere fik mere end 25 millioner kroner i indsamlingsbøsserne.

Under flygtningekrisen var det nemlig lettere at få folk til at hjælpe, da krisen kom tæt på danskerne, forklarer Anders Ladekarl, og lige nu er der tilmed flere humanitære indsamlinger i gang.

- Jeg ville ønske, at vi havde færre indsamlinger, men der er mange gode formål at samle ind til, siger Anders Ladekarl.

FacebookTwitter