Ry-sagen: Retssag om benzinbombe mod 16-årig begynder efter påske

Forsvarsadvokat i Ry-sagen har i dag fået besked om, at retssagen begynder 18. april.

Skanderborg Kommune har efter drabsforsøget lavet en redegørelse af forløbet op til og har i den forbindelse kunne konstatere, at der havde været et højere konfliktniveau på 9. årgang på Mølleskolen, hvor offeret, den 16-årige dreng, og de fire sigtede gik.

Snart falder der dom i en af de mest opsigtsvækkende sager der har ramt de danske avisforsider og skærme i år.

Det er sagen om drabsforsøget mod en 16-årig dreng fra Mølleskolen i Ry, som fik en brændende benzinbombe kastet imod sig af fire skolekammerater.

En af landets mest kendte forsvarsadvokater, Michael Juul Eriksen, skal forsvare den ene af drengene. Han fortæller til TV2 Østjylland, at han i dag har fået besked om, at retssagen begynder den 18. april. Det vil sige umiddelbart efter påske.

- Vi har prøvet at presse på for at få sagen for retten. Vi var endda villige til at møde op i påsken, men det blev ikke muligt, forklarer Michael Juul Eriksen, hvis klient fortsat sidder fængslet ligesom de tre øvrige sigtede i sagen.

Alle de fire drenge har forskellige forsvarere. I går meddelte Mette Grith Stage, som ligeledes er forsvarer for en af drengene, at hende og hendes klient havde indvilliget i en frivillig forlængelse af varetægtsfængslingen.

Hvis der ikke var kommet en dato, ville Michael Juul Eriksen have forsøgt at få sin klient løsladt.

Nu ser han og hans klient i stedet frem til, at retssagen begynder:

- Det bliver en retssag der kommer til at køre for åbne døre, så offentligheden får indblik i, hvad der er foregået. Det har meget været den ene side, som er blevet hørt. Min klient og hans familie er blevet kontaktet af medierne flere gange, men har valgt at undlade at kommentere det, fortæller Michael Juul Eriksen til TV2 Østjylland.

Skanderborg Kommune har efter drabsforsøget lavet en redegørelse af forløbet op til og har i den forbindelse kunne konstatere, at der havde været et højere konfliktniveau på 9. årgang, hvor offeret, den 16-årige dreng, og de fire sigtede gik.

Kommunen mente dog ikke, at Mølleskolen kunne have gjort noget anderledes for at have undgået episoden.

De fire drenge har siden den 6. februar, hvor drabsforsøget fandt sted, været anbragt på lukkede ungdomsinstitutioner på grund af deres lave alder. De er alle mellem 15 og 16 år gamle.

Sagen mod de fire drenge begynder ved Retten i Horsens den. 18. april. Ifølge Michael Juul Eriksen skal man ikke forvente, at der falder dom samme dag.

- Jeg vil tro, det kommer til at strække sig over to retsdage med procedure og det hele, fortæller han.

/ritzau/