Salmesang, baby-svømning, tumlastik: Nybagte forældre elsker aktiviteter med babyer

Flere steder oplever man en stigende interesse for aktiviteter for mor, far og barn.

Nybagte forældre er vilde med at lave aktiviteter med deres små børn. (Arkivfoto). (© Scanpix Iris)

Barslende mødre og fædre er vilde med at tage de små poder med til alle former for aktiviteter som yoga, baby-svømning, tumlastik og salmesang.

Det gælder også 25-årige Sofie Lund Christensen fra Skejby ved Aarhus. Hun er mor til Valter på seks måneder, og hun kører hver uge de 40 kilometer fra Aarhus N til Nimtofte for at gå til babysvømning, fordi det kniber med plads på holdene med uddannet personale i Aarhus-området.

- Hele denne her sæson og den efter sommerferien kunne vi heller ikke komme på et hold, siger hun.

Sofie Lund Christensen og sønnen Valter går normalt til baby-svømning en gang om ugen.

Derfor blev det Nimtofte, men Sofie Christensen og sønnen Valter tager gladeligt turen, for babysvømning er en vigtig del af deres hverdag.

- Det er fedt at have noget at gå til, og så går vi med nogle af de andre fra mødregruppen. Børnene har bare en fest, når de er til babysvømning, og de er godt trætte og brugte bagefter. Så ved man, de har haft en god dag, siger hun.

Susanne Rank Lücke, der er formand for Fagligt selskab for Sundhedsplejersker oplever også, at mødrene i stigende grad melder sig til aktiviteter med deres babyer.

- Man får flere og flere tilbud, og det er rigtig fint, for det giver også noget socialt, og man kan spejle sig i nogle andre, siger hun.

Præst glæder sig over flere til salmesang

Det er ikke kun svømning, de nybagte forældre valfarter til. Hos Vor Frue Kirke i Aarhus har sognepræst Marianne Frank Larsen også oplevet en stigning i interessen, siden hun tog initiativ til salmesang i 2015.

- Da vi udbød det første gang, tænkte vi: 'Er der overhovedet nogen, der dukker op?', men allerede fra anden sæson var vi nødt til sige: 'Hov, nu bliver vi for mange, vi er nødt til at lave et hold mere', fortæller præsten.

Hun glæder sig over det ekstra liv, det skaber i kirken og ikke mindst at give både børn og forældre noget med på vejen.

- Ligesom man kan vælge at gå til babysvømning, fordi det er godt for barnets krop og lunger og oplevelse af vand, tror jeg, man også tænker, at det er godt for barnet at få sang, poesi, skønhed og rytmik, siger hun.

Hjemme hos Sofie Christensen og Valter er de glade for at komme ud, og her kan det næsten ikke blive for meget.

- Det er en rigtig god oplevelse for mor og barn, man kan mærke, at ens ”connection” bliver styrket ved at komme ud og opleve noget sammen, siger hun.

Facebook
Twitter