Samsinger jubler: Færge mellem Aarhus og Samsø skal sejle igen

Efter to års pause begynder færgen Issehoved snart at sejle i en prøveperiode fra Aarhus til Samsø.

Snart vil Issehoved igen begynde at sejle på Aarhusbugten. (Foto: Allan J. Kortsen)

Om knap to måneder bliver der igen færgeforbindelse mellem Samsø og Aarhus.

Hurtigfærgen Issehoved, som en kort overgang fungerede som pendlerfærge i 2016, begynder nemlig at sejle i en tre måneders prøveperiode henover sommeren.

Det fortæller direktør i Marcore Shipping Hans Froholdt, der har købt færgen.

- Det har selvfølgelig krævet en masse overvejelser og interne møder, om vi skal gøre det, og så har vi også repareret lidt på færgen. Nu mener vi, den er godt klar til det her, siger han.

Sejler fra Aarhus til Samsø

Issehoved sejlede mellem Aarhus og Samsø i en kort periode i sommeren for to år siden. Denne gang bliver sejladsen anderledes - der vil være færre afgange, og den vil stævne ud fra Aarhus i stedet for Samsø.

Det handler om økonomi, lyder det fra direktøren. Han har holdt flere møder med samsinger, som meget gerne vil have Issehoved til at sejle som pendlerrute om morgen.

- Men hvis vi skal starte tidligt om morgen og slutte lidt senere om aftenen, så skal vi skifte besætning på halvvejen. Det hænger ikke økonomisk sammen, siger Hans Froholdt.

Glæde på Samsø

Hos Foreningen Samsø-Aarhus Forbindelsen jubler de over, at ruten genoptages.

- Der er ingen tvivl om, at vi klapper i hænderne over, at vi får den søde Issehoved at se igen på Aarhus Bugten, siger Tina Kjær, der er talsperson for foreningen.

Lige nu er Samsø Kommune i gang med at lave en markedsundersøgelse for at finde ud af, om det kan betale sig at lave en kommunal pendler-forbindelse mellem Samsø og Aarhus - og nu vil ejeren af Issehoved altså starte en midlertidig privat rute henover sommeren.

- Det viser jo bare, rutens absolutte eksistensberettigelse. Så vi er bare meget begejstrede for, at der er så stor interesse for at få en direkte forbindelse op at stå mellem Samsø og Aarhus, siger Tina Kjær.

Når den tre måneders prøveperiode er ovre, vil foreningen genoptage kampen for en fast færgeforbindelse mellem Samsø og Aarhus.

Hvis alt går som forventet vil færgen Issehoved sejle fra den 28. juli.

Facebook
Twitter