Samsø bejler til Aarhus i håbet om ny færgeforbindelse

Samsø-Aarhus Expressen kommer ikke på vandet igen. I stedet vil de to kommuner nu finde en fælles løsning.

De borgerlige på Samsø vil finde løsning med Aarhus Byråd for at finde en erstatning for Samsø-Aarhus Expressens katamaranfærge. (Foto: © Allan J. Kortsen, Scanpix)

Færgen mellem Aarhus og Samsø kommer ikke på vandet igen.

Det mener de borgerlige partier på Samsø, som derfor vil indgå i en dialog med Aarhus kommune om en ny fælles færgeforbindelse.

Ifølge byrådsmedlem Per Urban Olsens (K) oplysninger kommer færgen ikke til at sejle i år.

- Det er et overstået kapitel, siger han.

Sammen med Venstre foreslår han, at man i stedet orienterer sig mod Aarhus for at undersøge mulighederne for, at de to kommuner i fællesskab kan få en forbindelse op at stå.

Samsøs socialdemokratiske borgmester Marcel Meijer er positivt stemt overfor ideen, selvom han undrer sig, da de borgerlige partier for nyligt nedstemte et foreslag om at søge staten om tilskud til at få den nuværende færgeforbindelse på vandet igen.

- Og nu vil man så gå ind for et projekt, hvor kommunen kommer til at betale en stor del af beløbet. Det synes jeg er lidt mærkeligt, siger borgmesteren.

I Aarhus byråd er både Socialdemokratiet, Venstre og Konservative positivt stemt for ideen om at indgå i dialog om en fælles færgeforbindelse.