Samsø blomstrer: Flere vælger at slå sig ned på øen

Det er især de nye færgeruter til og fra øen, der gør, at flere slår sig ned, mener borgmesteren.

- Det betyder, vores håndværkere får mere at lave, og vores butikker får større omsætning, lyder det fra Samsøs borgmester Marcel Meijer (S). (Foto: © Lene Juul Bruun, DR)

Optimismen blomstrer på Samsø. Efter flere års nedgang i befolkningstallet vælger flere nu at blive på øen.

I forhold til sidste år har første halvår i år betydet en reel øgning i befolkningstallet. Fra 2015 til 2016 er indbyggertallet på Samsø steget med 47 personer, så der nu bor 3.747 mennesker på Samsø.

Det glæder Samsøs borgmester Marcel Meijer (S), for det kan mærkes på handels- og foreningslivet.

- Det betyder, at vores håndværkere får mere at lave, og vores butikker får større omsætning. Vores foreningsliv, skoler og børnehaver blomstrer igen. Det betyder noget for hele øen, siger han.

Især ruten til Aarhus har betydet meget

Selvom stigningen i befolkningstallet er på ganske få personer, så glæder de sig på Samsø, hvor borgmesteren peger på, at de nye og hurtigere færgeforbindelser til øen har haft en stor betydning.

- Jeg tror også, vi kan være stolte af den udvikling, vi har haft på øen de seneste år, hvor vi har bygget en havn ved Ballen. I det hele taget giver det en optimisme på øen, og folk får lyst til at være en del af det her samfund, siger borgmesteren.

Samme overbevisning har Frank Kristensen, der er formand for øens turist- og handelsstandsforening.

- I folks bevidsthed betyder det rigtig meget, at vi har fået en rute til Aarhus, så man føler, man er tæt på en storby.