Samsø-borgmester: Vi kan snart ikke tage flere flygtninge

Samsø har snart modtaget så mange flygtninge, at det svarer til 10 procent af befolkningen

Borgmester Marcel Meijer (S) frygter for kvaliteten af den behandling, flygtningene får, hvis Samsø modtager flere (arkivfoto).

Flere asylansøgere er på vej til Samsø, men nu er øen tæt på at nå grænsen for, hvor meget den kan klare.

Det mener de lokale politikere.

Udlændingestyrelsen er lige nu i gang med at leje sig ind i to ejendomme i Tranebjerg. I hver ejendom skal der bo omkring 30 personer, som typisk er familier.

I forvejen bor der omkring 280 asylansøgere på Samsø, og når de nye kommer til, vil Samsø være meget tæt på de 350 asylansøgere, som kommunalbestyrelsen netop har besluttet er det maksimale antal, kommunen kan klare.

- Det svarer næsten til 10 procent af Samsøs befolkning, og så er vi dér, hvor vi stadig kan være bekendt at lave en ordentlig behandling, siger borgmester Marcel Meijer (S).

Men det vil gå ud over kvaliteten af tilbuddet til flygtningene, hvis der kommer flere:

- Hvis vi går længere op, føler vi, at så går det ud over kvaliteten, siger borgmesteren.

Han erkender, at kommunen ikke bare kan sige nej til flere asylansøgere, men han håber, at Røde Kors vil have forståelse for problemet.

- Hvis Røde Kors finder egnede bygninger, kan vi ikke rigtigt gøre noget, men i det positive samarbejde, vi har med Røde Kors, er jeg overbevist om, at de ikke vil gøre det.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.