Samsøs drøm om pendlerrute endegyldigt slut: Issehoved er nu solgt

Samsinger arbejder videre på en fast forbindelse til Aarhus efter salget af pendlerdrømmen Issehoved.

Initiativtagerne ønskede, at Samsø-Aarhus Expressen med plads til 98 passagerer skulle være en pendler-forbindelse til Aarhus, der kunne gøre det mere attraktivt at slå sig ned på Samsø. (Foto: © Allan J. Kortsen, Scanpix)

Et kapitel i østjysk færgehistorie er endegyldigt slut.

Hurtigfærgen Issehoved sejlede sidste sommer mellem Aarhus og Samsø, men er nu blevet solgt. Derved er drømmen om en færgerute mellem øen og Danmarks anden største by endegyldigt slut.

Det er Fåborg Værft, som havde penge til gode hos selskabet bag færgen, der har købt den. Det er uvist, hvad færgen har kostet.

Tina Kjær bor på Samsø og er en af dem, som har kæmpet for Issehoved. Hun mener, at færgen blev et billede på, hvilken retning man ser øen udvikle sig i.

- Det blev et symbol på, hvilken udvikling man ønsker på Samsø. Om man er orienteret mod de store byer, eller om man mener, at Samsø skal klare sig alene, siger hun.

Selvom Issehoved nu endeligt har forladt øen, fortsætter Tina Kjær og mange andre kampen for en forbindelse til Aarhus.

- Vi arbejder for en direkte forbindelse mellem Samsø og Aarhus, uagtet hvilket fartøj det skal være. Hvis nogen stiller en svævebane op mellem Aarhus og Samsø, så tror jeg også, at vi er klar på at tage den, siger hun.

Issehoved blev først døbt M/F Issehoved og fik med navnet stor omtale, men smilende stivnede hurtigt, da den lille færge få måneder efter jomfrurejsen blev ramt af motorproblemer, der var så omfattende, at den i oktober måtte tages ud af drift.

DR Østjylland har forsøgt at få en kommentar fra Fåborg Værft til deres planer med Issehoved, men det er ikke lykkedes.