SAS præsenterer nye ruter fra Aarhus Lufthavn

Fra 2019 vil man kunne flyve fra Aarhus til Rom og Faro i Portugal.

Direktøren i Aarhus Lufthavn jubler over de nye ruter.

SAS præsenterer mandag endnu to nye ruter fra Aarhus Lufthavn. Fra 2019 vil man også kunne flyve fra Aarhus til Rom og Faro i Portugal.

Det fortæller koncerndirektør i SAS Lars Sandahl Sørensen.

- Vi flyver derhen, hvor vores kunder gerne vil hen, og hvor vi tror, vores kunder gerne vil hen, så vi bygger stille og roligt et program med destinationer, vi håber og tror, vores kunder gerne vil flyve til fra det aarhusianske.

SAS har allerede i år åbent seks nye ruter fra Aarhus, og med de to nye har flyselskabet i alt ti ruter fra Aarhus fra næste år.

Om der kommer flere til i fremtiden, vides ikke.

- Hvis kunderne vil have det, lover jeg, at så udvikler vi også ruter efter det kundegrundlag. Men det kræver, at der er ganske mange, der flyver til og fra Aarhus med SAS.

Lufthavnsdirektør glæder sig over nye ruter

Lufthavnsdirektør i Aarhus Lufthavn Peter Høghsberg glæder sig over de nye ruter.

- Jeg er en glad lufthavnsdirektør, ingen tvivl om det, siger han.

De to ny ruter kommer efter et år, hvor både SAS og Easyjet har åbent flere nye ruter, og hvor man forventer en passagerfremgang på over 30 procent i forhold til sidste år. Og lufthavnsdirektøren tror på, at fremgangen kan fortsætte.

- Vi har stadigvæk plads til flere ruter, og vi har også en rigtig god dialog med en hel del selskaber, som kigger på Aarhus Lufthavn, som siger: ”Her kunne vi godt tænke os at starte op”, siger han.

Hos check.in.dk, som laver journalistik om dansk luftfart, er ansvarshavende redaktør Ole Kirchert Christensen, ikke overrasket over, at der nu kommer endnu flere SAS-ruter fra Aarhus.

- Der er ingen tvivl om, at SAS har satset markant i Aarhus Luthavn. Det er den største investering de foretager i år, og det vil nok være naturligt, at den første bølge, man lancerer her i foråret, bliver fulgt op af en ny bølge i sommeren, siger han.

Flere passagerer er ikke lig med bedre økonomi - endnu

I 2017 havde Aarhus lufthavn 372.000 passagerer. I år forventer de, at passagertallet bliver på en halv million.

Men de flere passagerer er ikke ens betydende med overskud i regnskabet. For flyselskaberne har fået en rabat de første år - og skal så løbende betale mere til lufthavnen.

Sidste år havde lufthavnen et underskud på 16 millioner kroner, og hos check.in.dk forventer Ole Kirchert Christensen, at underskuddet i årets regnskab bliver endnu større.

- Selskaberne får en betydelig rabat for at starte nye ruter op, og første år er rabatten på 100 procent, forklarer han.

Lufthavnsdirektøren er dog ikke i tvivl om, at det kan betale sig.

- Vi skal investere lige nu for at kunne høste senere, siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg.

Facebook
Twitter