SAS satser på Aarhus Lufthavn: Åbner flere nye ruter

De nye ruter til blandt andet Oslo og Stockholm vil vise, om lufthavnen har en bæredygtig fremtid, vurderer luftfartekspert.

Aarhus Lufthavn åbner nye SAS-ruter til Oslo, Stockholm, München, Malaga, Palma og Split.

Østjyske rejsende får nye destinationer at vælge mellem, når de rejser fra Aarhus Lufthavn i Tirstrup.

Flyselskabet SAS har investeret markant i den lille lufthavn på Djursland, og resultatet er, at trafikken står foran en udvidelse på mere end 50 procent.

Aarhus Lufthavn præsenterede torsdag formiddag flere nye SAS-flyruter.

En forretningsrute til Oslo med to daglige afgange og ruter til Stockholm og München med en daglig afgang. Og indenrigsruten Aarhus-København bliver udvidet til ti afgange hver dag.

Der kommer også nye ferieruter til Malaga i Spanien og - i sommerperioden - til Palma på Mallorca. Og endelig en ny rute til Split i Kroatien.

De nye ruter vil vise, om der er en bæredygtig fremtid for lufthavnen i Tirstrup, vurderer Ole Kirchert Christensen, der er redaktør på luftfart-mediet Check-in.

- Det her er jo lakmusprøven, der viser, om der er det potentiale, som lufthavnens ledelse har forsøgt at signalere, siger han.

- Når der kommer ruter med SAS ud af Aarhus til for eksempel Oslo og Stockholm, og der findes de samme ruter med samme operatør ud af Billund og en Oslo-rute ud af Aalborg så vil det hurtigt vise sig, om markedsgrundlaget ud af Aarhus er bæredygtigt, mener han.

Facebook
Twitter