Scanner på cykel skal fælde parkeringssyndere

Det nye våben mod parkeringssyndere i Aarhus er en højteknologisk budcykel.

Cykelscanner skal løse parkeringsproblemer. Ifølge Aarhus Kommune er første gang i Danmark, teknologien med at scanne nummerplader tages i brug. (Foto: Teknik og Miljø Aarhus Kommune © Teknik og Miljø Aarhus Kommune)

En grøn budcykel i Aarhus er blevet udstyret med to kameraer i stedet for plads til indkøbsposer eller sæder til børnene.

Den kan scanne nummerplader på begge sider af gaden, mens den er i fart.

Ifølge Aarhus Kommune kan bilerne holde helt ned til en afstand på 10 centimeter - scanneren kan stadig registrere nummerpladerne.

På den måde kan kommunens cityassistenter - de tidligere p-vagter - hurtigt finde biler, der er ulovligt parkeret i områder, hvor kun beboere har lov til at holde.

P-cyklen kan være med til at løse et stort problem, mener driftschef i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kim Gulvad Svendsen.

- Vi ved, at folk med beboerparkering sommetider har svært ved at finde en plads. Vi håber, den her teknologi kan være til stor hjælp for noget, der tidligere har været meget på gåben. Nu kan vi gøre det lidt hurtigere, siger han.

Meningen er, at informationerne fra kameraerne bliver sammenkørt med en liste over dem, som har beboerparkering. Når der opstår en afvigelse fra listen, så bliver det tjekket for fejlaflæsning, så kun dem, der holder ulovligt straffes, fortæller Kim Gulvad Svendsen.

Beboere hilser ny teknologi velkommen

Det nye tiltag møder begejstring hos beboerne i Aarhus.

Thomas Kruse, der er formand for Midtbyens Fællesråd, håber, det kan afhjælpe nogle af parkeringsproblemerne.

- Folk kører tit rundt efter en parkeringsplads, hvilket øger trafikmængden og usikkerheden for børn på gaderne, så det er et kæmpe problem, siger Thomas Kruse.

Derfor er han også glad for, at den nye, hurtige cykel nu bliver testet.

  • Cyklen kan screene et større område hurtigere, end når cityassistenterne skal gå rundt mellem bilerne.
  • Cyklen kan screene et større område hurtigere, end når cityassistenterne skal gå rundt mellem bilerne.
1 / 2

- Jeg tror, det er en udmærket idé, at de kommer hurtigere rundt. Det er vel et spørgsmål om at effektivisere. For øjeblikket går det langsomt, når de skal scanne hver eneste nummerplade enkeltvis, siger han.

Fredag den 9. november testes p-cyklen for første gang, og det er ifølge Aarhus Kommune også første gang i Danmark, at teknologien med at scanne nummerplader tages i brug.

I cykelversionen er det sandsynligvis en verdenspremiere.

Facebook
Twitter