SF: Minister skal se på psykiske arbejdsskader

Det er svært at få anerkendt en arbejdsskade, hvis man for eksempel får stress på jobbet. Nu vil SF have, at ministeren skrider ind.

De fleste har prøvet at være stresset på jobbet. Men når det går helt galt, kan det være svært at få stress og udbrændthed anerkendt som en arbejdsskade. (© Colourbox)

Reglerne for få anerkendt en psykisk arbejdsskade er for gammeldags, mener SF's arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

Han vil nu have beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen til at se nærmere på kriterierne, efter at DR Østjylland har fortalt, at Arbejdsskadestyrelsen afviser 95 procent af sagerne, når man begrunder sin arbejdsskade med for eksempel stress eller udbrændthed.

- Der er alt for få psykiske arbejdsskader, der bliver anerkendt. Det er jo følgerne af det moderne arbejdsliv, at mange nu får stress og udbrændthed. Problemet er, at man bruger kriterierne fra fysiske skader til også at gælde de psykiske, siger Eigil Andersen til DR Østjylland.

 

Jobbet kan være årsagen

Han mener, at man bør ændre på kriterierne for at få anerkendt en psykisk lidelse som en arbejdsskade.

- Hvor man i dag skal være sikker på, at det er jobbet, der er skyld i arbejdsskaden, skal man i fremtiden kunne nøjes med at sige, at det er overvejende sandsynligt, at det er jobbet, som er årsagen, mener Eigil Andersen.

Arbejdsskadestyrelsen afviser at anerkende stress og udbrændthed, fordi styrelsen mener, at den slags lidelser også kan skyldes forhold i privatlivet.

FacebookTwitter