Skæbnesvanger letbaneoverskæring har fået bomme: 'Jeg bremser stadig helt ned hver gang'

Der er kommet bom over den jernbaneoverskæring ved Trustrup, hvor en norsk mand og hans søn mistede livet i juli.

Line Ostenfeldt tør ikke stole hundrede procent på de nye bomme. (Foto: Dagmar Eben Østergaard © dr)

Der er lettelse blandt beboerne i landsbyen Trustrup, efter at byens farlige jernbaneoverskæring nu har fået bom sat op.

I begyndelsen af juli blev en norsk familie ramt af letbanetoget, da de kørte over skinnerne i Trustrup på Djursland.

Den 34-årige far og hans syvårige søn blev dræbt ved ulykken.

Allerede inden ulykken var det planen at sætte bomme op på stedet, og det skete så i går.

Det var ved overskæringen i Trustrup, og en af de nærmeste beboere til overskæringen Line Ostenfeldt er lettet over at bommene er kommet op.

Når toget kommer, går bommene nu ned, mens der lyder høje ding. Blinklyset tænder og fortsætter, mens bommene er nede, og letbanen suser forbi. (Foto: Dagmar Eben Østergaard © dr)

Hun ejer hundepensionen, hvor den norske familie lige havde været inde og aflevere deres hund, inden ulykken fandt sted.

- Det var et farligt sted. Man skal jo altid være påpasselig med overskæringer. Nu er bommene oppe, men jeg har ikke set endnu, om det virker. Det er klart, at det giver en vis sikkerhed for os lokale, men det er jo for sent for den norske familie, siger hun

Overskæringen har mange træer og buske, så det kan være svært for bilister, der holder ved stoplinjen at se, om der kommer et tog.

Tirsdag er trafikanterne stadig påpasselige, og en bil sænker farten og triller lige så stille over.

- Søndag efter ulykken var folk helt nede og holde stille og listede frem til skinnerne, men nu er ulykken kommet lidt på afstand, og de er blevet mere modige. Jeg bremser stadig helt ned hver gang, siger Line Ostenfeldt.

Bomme svigtede i weekenden

Line Ostenfeldt tør dog ikke stole hundrede procent på de nye bomme.

I weekenden var der forsinkelser på letbanen, fordi der var problemer med bomme, som ikke gik ned. Det var på den første overkørsel, når man kommer fra Hessel mod Grenaa, bekræfter Michael Borre, direktør for Aarhus Letbane.

- Det gør, at man er påpasselig, siger Line Ostenfeldt.

Det er ikke dødsulykken, der er årsagen til, at Banedanmark har sat bomme op ved overskæringen. Det har hele tiden været planen, at overskæringen i Trustrup og flere andre overskæringen skulle sikres bedre, for at letbanetoget fremover kan køre hurtigere.

Facebook
Twitter