Skandale-messe i Skanderborg endte med politianmelselser om fusk

Arrangøren af Ladies Night har en strøm af utilfredse kunder og million-konkurs bag sig.

Annoncer med store navne og underholdning skulle trække kunder til Ladies Night i Skanderborg. Efter messen har kunder oplevet, at der er trukket 10.000-vis af kroner på deres dankort.

Arrangøren af en skandaleombrust messe i Skanderborg har en strøm af utilfredse kunder og en millionkonkurs bag sig.

Ladies Night mandag den 9. oktober skulle have været en aften med underholdning, modeshow og shopping, men endte med en række kunder, der har politianmeldt ulovlige træk på deres dankort. Ved messen i Skanderborg fik kunder trukket op til 25.000 uretmæssigt på deres dankort.

Inge-Lise Mejlgård fra Aarhus troede, at hun købte et tørklæde til 100 kroner. Men virkeligheden så anderledes ud, da hun tjekkede sin netbank om onsdagen.

- Da opdager jeg, at der er trukket 10.000 på min konto i stedet for 100. Og så bliver jeg ret bleg, fortæller Inge-Lise Mejlgård.

Hun forsøgte at kontakte arrangøren og fik udleveret en mailadresse til det firma, der stod for salget. De lovede, at de var ved at løse problemet.

- Jeg havde så i mellemtiden fundet af, at jeg absolut ikke var den eneste, der var blevet snydt. Og jeg var en af de ”heldige”. Andre er blevet snydt for 20.000, siger Inge-Lise Mejlgård, der har meldt sagen til politiet.

Hun har kendskab til i hvert fald fem-seks stykker, der er blevet snydt. To af dem for 20.000 kroner siger hun, og Sydøstjyllands Politi bekræfter, at de har modtaget fem anmeldelser i sagen.

- Nu er jeg nok kommet så langt, at jeg kan sige, at jeg er rasende! For at sige det mildt. Det her skal bare stoppes, siger Inge-Lise Mejlgård.

Tidligere messe-deltagere føler sig snydt

Det er ikke første gang, at messe-arrangøren har skabt en bølge af raseri og skuffelse efter en messe.

Ejer af tøjfirmaet Made4Mini i Åbyhøj i Aarhus, Helle Persson Nielsen, skulle for et år siden til messe i DGI-Huset i Vejle. Troede hun. Messen viste sig at være i Hedensted.

- Vi kørte ud til et lager i et industrikvarter, hvor der var rigtigt koldt. Jeg tænkte, at det her kan ikke være rigtigt…

Hun fik at vide, der ville være over 1000 tilmeldte. Men Helle Persson Nielsen skønner, der kom omkring 100.

- Det var forfærdeligt, for vi stod rigtig mange udstillere og havde ingenting at lave. Mange havde madboder og måtte smide mad ud i kæmpe mængder. Og vi havde jo betalt mange penge for at være med på den her eksklusive messe, siger Helle Persson Nielsen.

Stor konkurs i lille butik

Arrangøren er tidligere gået konkurs med en mindre tøjbutik i Nyborg med en samlet gæld på 4,5 mio. kroner. Advokat Per Buttenschøn var kurator i sagen og fortæller om et konkursbo med mange kreditorer og en tom kasse.

- Det jeg kiggede ind i – der kunne man da godt få tanken, at den her gæld var opstået mere systematisk, siger Per Buttenschøn.

Gælden i den lille butik kunne blive relativt stor, fordi der var mange små tilgodehavender, forklarer han.

- Det er et udtryk for, at hun har rigtigt mange – trods alt - mindre kreditorer. Man kan spørge om et tilgodehavende på 25.000 er lig med en mindre kreditor, men der er trods alt grænser for, hvor langt en kreditor vil forfølge sin retsfølelse for 25.000, siger Per Buttenschøn.

- Der er rigtigt mange små kreditorer, og så lykkes det den her skyldner at sejle uden om de værste rev.

Sagen endte med, at butiksejeren blev erklæret personligt konkurs.

DR Østjylland har forgæves forsøgt at få en kommentar fra arrangøren. Både via Facebook, mail og telefon, men indtil videre uden held.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.