Skanderborgs borgmester og stemmesluger stopper

Den socialdemokratiske gruppe har peget på udvalgsformand Frands Fischer til at overtage borgmesterposten.

Jørgen Gaarde går af som borgmester i Skanderborg i slutningen af marts. (Foto: OLE NISSEN © OLE NISSEN)

Jørgen Gaarde (S) stopper som borgmester og byrådsmedlem i Skanderborg i slutningen af marts.

Beslutningen har været svær at træffe og er sket hen over nogle måneder, siger Jørgen Gaarde.

- Det kræver mange timer at være borgmester på den måde, som jeg gerne vil være det. Det bliver mere og mere udfordrende med alderen, og jeg skal bruge mere og mere tid på at restituere. Jeg vil gerne have tid til det, der giver en anden form for fornøjelse i livet, men det har været fantastisk at være borgmester, siger han.

Jørgen Gaarde er 63 år gammel og har siddet i Skanderborg Byråd siden 1997.

Ved sidste kommunalvalg blev Jørgen Gaarde den store stemmesluger i byrådet med 4.823 personlige stemmer. Til sammenligning fik hans modkandidat hos Venstre, Anders Laugesen, 1.624 stemmer.

- Jeg håber på, at vælgerne har forståelse for, at jeg, ligesom alle andre mennesker, en gang imellem er nødt til at vælge noget for mig selv, siger han.

Oprindelig er Jørgen Gaarde uddannet folkeskolelærer og droppede sit job som skoleinspektør ved Stilling Skole, da han satte sig i borgmesterstolen for lidt over ni år siden.

Frands Fischer afløser Jørgen Gaarde

Den socialdemokratiske gruppe har peget på udvalgsformand Frands Fischer (S) til at overtage borgmesterposten i kommunen fra 1. april.

- Jeg fik at vide søndag, at vi skulle finde en afløser, så de sidste dage har være ret hektiske, siger Frands Fischer.

Og udmeldingen om, at Jørgen Gaarde stopper, overrasker Frands Fischer.

- Jørgen er vellidt og en god borgmester, så jeg havde ikke set, at det var nu. Jeg var rigtig glad for at få at vide, at han ikke var syg, siger han.

Frands Fischer overtager borgmesterstolen efter Jørgen Gaarde. (Foto: Heikki Yding © dr)

Frands Fischer er 42 år og nuværende formand for undervisnings- og børneudvalget. Han har siddet i byrådet i Skanderborg siden 2010.

- Jeg har prøvet mange ting siden 2010, så jeg bliver så klar, som man kan være. I Skanderborg skal vi være opmærksomme på, at vores befolkningsudvikling skaber kapacitetsmæssige udfordringer rundt omkring, så vi kan holde den standard, som vi gerne vil have, siger han.

Han er uddannet i idræt og statskundskab fra Syddansk Universitet og har siden 2015 arbejdet som rektor for Skanderborg-Odder Center for Uddannelse.

Sammen med konen Anne-Mette har han tre børn, og familien bor i Glarbo ved Gl. Rye.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk