Skole inviterede kun forældre med danske navne til møde for nye elever

Chefen for skolerne i Aarhus Kommune, Søren Aakjær, erkender, at sorteringen ved hjælp af navne muligvis er ulovlig.

Hasle Skole i Aarhus har inviteret til et møde, som var rettet mod etnisk danske forældre, der tidligere i et vist omfang har valgt skolen fra som distriktskole (arkivfoto). (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Kun forældre med danske navne til kommende skolebørn i Hasle har fået invitation til et informationsmøde på Hasle Skole.

Mødet var nemlig rettet mod etnisk danske forældre, der tidligere i et vist omfang har valgt skolen fra som distriktsskole.

En af dem, der fik brevet, er Nana Højklint Damsgaard, som er forarget over, at skolen tillader sig at sortere og opdele forældre og børn i etnicitet allerede før, de begynder i skolen.

- Der er mange, der ikke er klar over, at de er blevet udelukket. De tror, at de har gået på en skole, der er velfungerende, og deres børns klasses forældre har et godt samarbejde, og så finder de ud af det. Det føles rigtig ubehageligt for dem, siger hun.

Nana Højklint Damsgaard er mor til to og gift med en kurder. Hun fik et brev fra Hasle Skole, hvor der stod: Vi vil gerne invitere jer og jeres børn til et møde med øvrige danske forældre og børn. (© dr)

Hun mener, at alle skal have lov til at blive hørt i en diskussion og blive involveret i samfundet.

Rådmanden for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), siger i en pressemeddelelse, at det er hævet over al tvivl, at intentionen bag mødet har været at få en gruppe forældre i tale, som overvejer at vælge Hasle Skole fra.

- Men det er samtidig krystalklart, at måden, der er inviteret på - at man har inviteret nogle forældre og ikke alle - er i strid med den måde, vi i Aarhus ønsker at drive skole. Her er alle børn velkomne, og det skal afspejles i den måde, vi kommunikerer på, siger Bünyamin Simsek.

Skolelederen på skolen er ikke til at træffe for en kommentar, men hans chef, Søren Aakjær, der er forvaltningschef for skolerne i Aarhus Kommune, erkender, at sorteringen ved hjælp af navne muligvis er ulovlig.

- Sorteringen, tænker jeg, er ikke inde for dansk lovgivning og i hvert fald ikke i overensstemmelse for de værdier, vi har i børn og unge, så den kommer til at ophøre, siger han.

Bünyamin Simsek har krævet en redegørelse, som allerede er gået i gang, og derefter ser skolechefen på eventuelle konsekvenser for Hasle Skole.

Allerede onsdag blev det over for skolen indskærpet, at der ikke må laves forskelsbehandling i forhold til forældre.