Skrappe krav og slidte lokaler: Hospital risikerer ikke at kunne lave kræftmedicin

Apotek, der fremstiller kræftmedicin, skal flytte til det nye Aarhus Universitetshospital i 2023. Men det er for sent, mener områdechef.

Det nuværende apotek har til huse i det tidligere kommunehospital på Nørrebrogade i Aarhus. (© Dr Østjylland)

Region Midtjylland må fremrykke flytningen af hospitalsapoteket til det nye Universitetshospital i Skejby.

Flytningen fra det tidligere kommunehospital var ellers planlagt til 2023, men det er nødvendigt at fremskynde nybyggeriet, mener områdechef Lars Lohse.

- Vi har nogle pladsmæssige udfordringer, og der er kommet andre myndighedskrav. Og vi har en robot, der ikke kan leve ret meget længere, så vi er nødt til at få fremskyndet flytningen, så vi kan få organiseret vores drift ordentligt og sikre, at vi kan leve op til alle myndighedskravene især inden for fremstilling af medicin, lyder det.

Han frygter, at de nuværende rammer ikke vil leve op til kravene fra myndighederne til især fremstilling af kræftmedicin.

- Der kommer stadig flere og flere myndighedskrav, og vi er simpelthen i tvivl om, om vi kan opretholde en produktion i de nuværende lokaler helt frem til 2023. Hvis de myndighedskrav, der kommer i forhold til eksempelvis hygiejne, bliver så strenge, at de nuværende lokaler ikke kan leve op til det, kan Lægemiddelstyrelsen i princippet lukke vores produktion.

Det vil få store konsekvenser, hvis det sker, mener han.

- Så vil der være voldsomme problemer med at levere kræftmedicin her i Region Midtjylland, siger han.

Region vil fremrykke planer

Formanden for hospitalsudvalget i Region Midtjylland Henrik Gottlieb Hansen fra Socialdemokratiet erkender, at der ikke er nogen vej udenom at fremrykke flytningen af apoteket.

Derfor har hospitalsudvalget i Region Midtjylland bedt om at få en plan for udflytningen klar til sommer.

- Vi har jo et samlet anlægsbudget, så det bliver jo så en prioritering af, at noget andet eventuelt skal udskydes. Men hvad kan jeg ikke sige endnu. Vi synes, det her er utrolig vigtigt at få prioriteret op, siger han.

I det oprindelige budget var der afsat 100 millioner kroner til at bygge det nye apotek. Men det bygger på ti år gamle forudsætninger og holder ikke længere, lyder det fra Henrik Gottlieb Hansen.

- Vi kan se, at det rækker ikke i øjeblikket, og der skal også en del robotteknologi til. Vi ved ikke, hvad beløbet ender på, vi ved bare, at 100 millioner ikke er nok, siger han.

Apoteket har 370 ansatte og mere end to milliarder i omsætning.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk