Skuddrab i Aarhus-forstad chokerer beboere: 'Jeg kan slet ikke forstå, at det er sket her i så roligt et kvarter'

En 25-årig mand blev i går omkring klokken 23.30 dræbt i Tilst.

Den bil, den dræbte sad i, trillede ind i Henrik Bach Pedersens bil.

En 25-årig mand blev sent i aftes dræbt af skud i Aarhus-forstaden Tilst.

Skyderiet fandt sted omkring klokken 23.30 på Søhøjen.

Hvad der ligger til grund for skyderiet, kan man ikke sige noget konkret om endnu, men der er indikationer på, der kan være tale om et opgør i det kriminelle miljø, fortæller chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi Klaus Arboe Rasmussen.

- Vi starter med at efterforske bredt og har ikke lagt os fast på motivet endnu. Vi er ved at stykke et billede sammen af, hvad der er foregået forud for skudafgivelserne og før og efter, siger han.

Det var på parkeringspladsen her, skyderiet fandt sted. (© Dr Østjylland)

Beboere rystede

En af beboerne, Per Nielsen, der er formand for afdelingsbestyrelsen i boligforeningen, fortæller, at skyderiet skete lige foran hans dør.

- Jeg kunne se en bil, der trillede ned og ramte to andre biler, og så en bil i meget høj fart, der forsvandt, fortæller han.

Han løb derefter, ligesom flere andre naboer, ud på vejen.

- Jeg kiggede ind i bilen, og der kunne jeg se, at der lå en mand, der var ramt af skud, og så kom politiet fem minutter efter, siger han.

Det var Henrik Bach Jørgensens bil, der blev ramt af den bil, som den dræbte sad i.

- Jeg er meget chokeret. Jeg kan slet ikke forstå, at det er sket her i så roligt et kvarter, siger han.

Politiet efterlyser vidner

Østjyllands Politi efterlyser nu vidner til skyderiet. Det kan også være nogen, der har lagt mærke til noget forud for skyderiet eller efter.

Politiet er særlig interesseret i at høre fra folk, der har set to biler, som politiet forbinder med drabet.

Den ene er en Range Rover, som den dræbte sad i, og den anden kan have været en sort BMW, der knap et kvarter efter skyderiet blev fundet udbrændt på Hadstenvej 221 i Sabro.

- Vi vil gerne høre fra vidner, der kan have set bilerne i området ved Tilst og mellem Tilst og Sabro, siger Klaus Arboe Rasmussen.

På grund af skyderiet er den mobile politistation i dag på gerningsstedet i Tilst, hvor betjente vil være klar til at tale med beboerne. Politiet vil også øge den synlige tilstedeværelse hen over weekenden.