Snart kan elefanten græsse og lave naturpleje i Danmark

Randers Regnskov har planer om at lade elefanter græsse på engene. Dyrene ødelægger træer og hiver buske op, men de får også mange andre plantearter til at blomstre op.

Græssende elefanter kan blive et dagligdags syn ved Randers, hvis Randers Regnskov realiserer planer om at lade tre-fire asiatiske elefanter lave naturpleje på eng-arealer ved byen. (Arkivfoto)

Elefanter, der græsser på engene ved Randers.

Det vil man kunne se inden for en overskuelig fremtid, hvis det står til direktøren for Randers Regnskov, Henrik Herold.

Her gør man sig seriøse overvejelser om at bruge tre-fire asiatiske elefanter til naturpleje i et område ved Gudenåen

Regnskovs-direktør: Elefanter skal styres

- Vi regner med at se den samme effekt som elefanter har i Asien og Afrika - nemlig at den biologiske mangfoldighed - artsrigdommen - vil blomstre op, når man bruger nogle af de store vilde dyr til naturpleje.

- De græsser, men de ødelægger også træer. De hiver buske op og så videre og skaber den dynamik, vi godt vil se i naturen, forklarer Henrik Herold.

Er det ikke farligt have elefanter gående?

- Det er jo et meget stort dyr, og derfor skal det også styres. Så vi slipper dem ikke bare løs. Der skal nogen til at passe dem, eller de skal hegnes ind, siger han.

 

Henrik Herold kan ikke sige, hvornår elefanterne begynder på arbejdet. Dyrene skal komme fra zoologiske haver, som regnskoven samarbejder med.