Snart kan Sidsel igen få besøg af mor og far på botilbud: 'Vi er utrolig lettede'

Retningslinjer for besøg på bosteder for handicappede faldt omsider på plads i går.

Mange savner at kunne besøge hinanden her under coronakrisen.

Men der er også nogen, der helt mangler at få besøg. Det gælder blandt andre handicappede, der bor på et botilbud.

I slutningen af april lød det ellers fra et enigt Folketing, at man nu ville åbne op for besøgsmulighederne på landets bosteder, så også personer med udviklingshandicap kunne få besøg. Men alligevel har det taget knapt tre uger at udarbejde retningslinjerne, som endelig kom på plads i går.

Det vækker glæde hos en familie i Silkeborg.

Niels Mathiassens datter, Sidsel på 27, er nemlig multihandicappet og bor på institutionen Sølund ved Skanderborg, og den har været lukket helt ned for besøg.

- Vi er utrolig lettede over, at vi efter den lange proces endelig kan besøge Sidsel igen. Vi har savnet hende! Det er tre-fire uger siden, vi har set hende, og vi har gået og ventet på lovbekendtgørelsen, der skulle gøre det muligt, siger Niels Mathiassen.

Datterens værelse hos forældrene har stået tomt imens, for hun har heller ikke kunnet komme hjem på besøg. De første uger af coronakrisen kunne forældrene endnu få lov til at besøge hende, men de seneste fire uger har der været lukket ned for

pårørende
.

- Det har været forfærdeligt. Vi har selvfølgelig prøvet at holde kontakten med hende på Skype og videokonference. Det er også godt. Men Sidsel har brug for kropskontakt. Hun har brug for, at vi sidder tæt, så hun kan mærke os og dem, der er omkring hende. Det kan man ikke i øjeblikket, så nu glæder vi os til at komme ned og besøge hende i den nærmeste fremtid.

Forstår ikke, at forældre ikke kommer

Niels Mathiassen tror, at datteren har haft svært ved at forholde sig til, hvorfor hendes forældre ikke længere kommer på besøg.

- Hun har ikke rigtigt kunnet forstå, hvorfor vi kun kan mødes via video. Hun bliver jo glad, når vi snakker og synger sammen i et kvarters tid. Men jeg er sikker på, at hun ikke helt kan forstå, hvorfor vi ikke kommer. Så hun bliver glad, når hun ser os igen. Det er jeg også sikker på.

Retningslinjerne faldt på plads i går, men Sølund er ved at få styr på, hvordan det skal organiseres, når forældre og

pårørende
igen kan komme på besøg. Det ser Niels Mathiassen frem til.

- Jeg glæder mig til at se hendes

reaktion
, når hun ser, at vi virkelig er der. Ikke bare på en skærm. Og så skal jeg give hende en krammer.

Facebook
Twitter