Socialøkonomisk virksomhed opmuntret efter samråd

Psykisk syge mennesker kan muligvis fortsætte deres arbejde efter virksomhedsejers møde med beskæftigelsesministeren.

Cafe Kaffegal med Brian Sørensen i spidsen fortsætter muligvis efter samråd med beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen (V). (Foto: Cafe Kaffegal © Cafe Kaffegal)

Ejeren af den lukningstruede Café Kaffegal i Aarhus er fortrøstningsfuld efter dagens samråd med beskæftigelsesministeren, Jørn Neergaard Larsen (V). Der er måske udsigt til en redning, hvis arbejdsmarkedets parter kan finde en fælles løsning.


- Bolden bliver stadigvæk spillet videre til arbejdsmarkedet parter LO og DA, men det, der er er interessant efter samrådet er, at ministeren søger en permanent løsning, siger Brian Sørensen til DR Østjylland.

Brian Sørensen står bag to såkaldt socialøkonomiske cafeer i Aarhus. Her er 20 mennesker ansat på særlige vilkår. Og dem mener ministeren, at der er brug for og helst med hjælp fra arbejdsmarkedets parter.


- Hvis de ikke er i stand til at opnå enighed, jamen så har ministeren mulighed for at lave en permanent løsning selv, forklarer Brian Sørensen.

Hvordan kan 30-årig pige med benprotese fortrænge ordinære jobs?

Han håber derfor at kunne fortsætte med sine virksomheder efter samrådet i dag. Regeringen er positiv overfor socialøkonomiske virksomheder, uddyber han. Brian Sørensens cafeer er blevet beskyldt for at være konkurrenceforvridende, men det afviser Brian Sørensen.


- Der er åbnet 10 til 12 nye cafeer og restauranter i en radius af 100 meter fra vores cafe i Aarhus midtby, så jeg kan ikke se, at vi udkonkurrerer nogen. Hvordan kan en 30-årig pige med benprotese og nedsat syn fortrænge ordinære jobs?, spørger han.


Café Kaffegal giver arbejde til 15 psykisk syge førtidspensionister og 4 flexjobbere, men den risikerer at må lukke, fordi en dispensation til den slags virksomheder udløber i år.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.