Socialt sårbare vil arbejde: Er der en løsning på vej, hr. minister?

En gruppe socialt sårbare tager til Christiansborg for at redde deres arbejdsplads - en cafe.

Cafe Kaffegal, der er arbejdsplads for 20 socialt sårbare lukker, hvis ikke reglerne ændres. (Foto: Cafe Kaffegal © Cafe Kaffegal)

En bil fuld af medarbejdere, der er vant til svinge kaffekopper, tærter og frokostretter, er i dag på vej til Christiansborg for at bede om andre boller på suppen.

De arbejder på Cafe Kaffegal, som er en socialøkonomisk virksomhed med 20 personer ansat på særlige vilkår.

Men cafeen og søstervirksomheden Økogal står til at lukke, fordi deres dispensation ophører, så de ikke længere må have flere socialt sårbare medarbejdere end andre virksomheder.

Brian Sørensen står bag cafeerne og kan ikke forestille sig, at der reelt er politikere på Christianborg, der synes, at socialøkonomiske virksomheder som cafeerne skal dreje nøglen.

Hele ideen er netop at være en arbejdsplads for socialt sårbare, der ikke har en chance for at få arbejde på normale vilkår.

Han håber, at turen til Christiansborg resulterer i, at deres dispensation fortsætter, eller at der kommer nye regler for socialøkonomiske virksomheder.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen er positiv, men vil sikre sig opbakning blandt andet fra DA og LO.

Kritikken af Cafe Kaffegal som konkurrenceforvridende, forstår Brian Sørensen ikke.

- Der er åbnet 10 til 12 nye cafeer og restauranter i en radius af 100 meter fra vores cafe i Aarhus midtby, så jeg kan ikke se, at vi udkonkurrerer nogen. Hvordan kan en 30-årig pige med benprotese og nedsat syn fortrænge ordinære jobs?, spørger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.