Søm-sabotage på mountainbikestier: "Det er superfarligt"

Mountainbike-klub i Randers oplever, at nogen prøver at skade rytterne i skoven.

Når mountainbike-rytterne bevæger sig af snørklede stier i Romalt Bakker ved Randers, så er det ikke kun stigningerne og vildfarne rødder, de skal passe på.

For en ukendt person – eller personer - har placeret sylespidse søm rundt om på mountainbike-ruterne.

Det er rytterne i klubben MTB Randers, der har fundet søm, der var sat i trærødder på ruten i Romalt Bakker. En af rytterne er Brian Thordal, og han kalder det ”ondsindet sabotage”.

- For eksempel er der to søm på et af hoppene på teknikbanen. Og lige efter det hop lander man jo, og hvis man lander på et punkteret dæk, så står man forover. Det er selvfølgeligt superfarligt, forklarer Brian Thordal.

Brian Thordal siger, at det var klubbens unge ryttere, der først blev mistænksomme.

- De oplevede rigtigt mange punkteringer. Til at starte med, sagde vi 'rolig nu' – det kan være skarpe sten. Men vi bad dem også om at finde beviser. Og de er trimlet frem her i weekendens løb. Vi har fundet 8-10 søm rundt omkring på sporet. Endda hvor det er allerfarligst.

Bestyrelsesmedlem i MTB Randers Frank Rasmussen er rigtigt træt af situationen, og han peger på, at det ikke kun er mountainbikerytterne, der bruger området.

- Det, synes vi selvfølgelig, er rigtigt ærgerligt. Vi synes også, at det er ekstremt farligt. Både for dyrene og for andre mennesker, der bevæger sig i skoven.

Brian Thordal synes især, at sabotagen mod rytterne er ærgerlig, fordi klubben i samarbejde med Randers Kommune og private lodsejere har brugt meget energi på at få lagt cykelruterne i bakkerne væk fra gangstierne.

- Men vi har også oplevet, at mange synes, at det er sjovt at bevæge sig på de spor. Og det har vi det helt fint med. For eksempel børnene fra skolen, som render her hver dag og leger, siger Brian Thordal.

- Vi kan håbe, at alle der kommer i bakkerne, vil holde øje med, hvad der sker.

Mountainbike-klubben vil nu undersøge ruterne med metaldetektorer. De har også konstateret, at skiltene langs ruterne bliver revet ned.

MTB Randers håber, at Randers Kommune vil melde sagen til politiet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk