Sosu-assistenter dømt for uagtsomt manddrab

To sosu-assistenter fra Aarhus blev dømt for have slået en ældre mand i hjel ved at opløse en smertestillende pille i et drop.

To sosu-assistenter gik langt ud over deres kompetenceområde, da de gav en ældre mand emrtestillende medicin i et drop. Sagen fra Aarhus bliver nu brugt som skrækeksempel for nye sosu-assistenter. (Arkivfoto) (© Scanpix)

To sosu-assistenter blev i dag ved retten i Aarhus dømt for uagtsomt manddrab. En 27-årig kvinde fik 20 dages betinget fængsel og en 33-årig kvinde blev idømt 20 dagbøder a 400 kroner.

Sagen har allerede fundet vej til undervisningen af kommende sosu-assistenter, hvor den bliver brugt som et skrækeksempel.

- Den er jo et eksempel på, hvordan man går ud over sit eget kompetenceområde i forhold til, hvad man må som social- og sundhedsassistent siger Maria Dyhrberg-Rasmussen, der er uddannelseschef på Aarhus Social- og Sundhedsskole, hvor de kommende sosu-assistenter bliver uddannet.

Gav medicin i drop

Retssagen fra Aarhus handler om to sosu-assistenter fra et plejecenter, der er tiltalt for uagtsomt manddrab, fordi en ældre beboer døde, efter at de havde knust en pille og givet ham den gennem et drop.

- Det er jo også et skrækeksempel på, hvad der sker, når man som sosu-assistent ikke siger fra. Og sådan har vi også brugt sagen i undervisningen, siger Maria Dyhrberg-Rasmussen.

Sosu-elever er forundrede

Sagen er noget af en øjenåbner for eleverne, fortæller hun.

- De bliver jo rystet over, at man overhovedet kan finde på dels at give patienten medicinen på den måde, men også at de to sosu-assistenter bliver enige om at gøre det. Især det sidste er det, der undrer dem mest, siger Maria Dyhrberg-Rasmussen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter