Sparekrav, fusion og flytning: Sidsel blev sygemeldt og sagde sit job op som sygeplejerske

Sygefraværet er steget på Aarhus Universitetshospital for første gang i mange år.

Sygemeldte Sidsel Dahl Nielsen er nu en tidligere ansat, der skal erstattes af en ny medarbejder. Hun manglede anerkendelse. (Foto: Gitte Hansen © dr)

Din specialuddannelse i intensiv sygepleje er sat på pause i trekvart år.

Det var beskeden til 28-årige Sidsel Dahl Nielsen, da hun kom tilbage fra sommerferie til sit job som sygeplejerske på Aarhus Universitetshospital.

- Begrundelsen var besparelser. Der skulle spares igen, igen, igen. Efterfølgende havde jeg utrolig ondt i maven, og jeg kunne ikke koncentrere mig, når jeg skulle ind og passe en intensiv patient. Jeg var ikke Sidsel, fortæller den nu sygemeldte sygeplejerske.

Kollegerne var nemlig bekymrede over, at hun havde ændret sig, og efter en tid kontaktede Sidsel Dahl Nielsen sin tillidsrepræsentant.

- Jeg ringede til hende og var helt færdig i telefonen. Hun sagde, at jeg var nødt til at sygemelde mig, for jeg havde det jo ikke godt og kunne ikke gå på arbejde sådan, siger Sidsel Dahl Nielsen.

Sidsel Dahl Nielsen fortæller om, hvordan hun ændrede sig, da hun fik stress:

En konsekvens af flytningen

Den slags fortællinger er der mange af, fortæller fællestillidsmand Jacob Gøtzche.

- Det har nok haft en konsekvens, at vi har flyttet og fusioneret næsten 10.000 medarbejdere. Nogle har svært ved at se meningen i arbejdet og derfor svært ved at se meningen i at blive i arbejdet. Det kan give sygefravær, eller betyde at medarbejderen forsøger at finde noget andet, siger fællestillidsmand Jacob Gøtzche.

Sygemeldte Sidsel Dahl Nielsen er nu også en tidligere ansat, der vil finde noget andet. Hun manglede anerkendelse.

- Jeg har sagt mit arbejde op. Vi har kun et liv og er nødt til at finde ud af, om man kan være i de rammer, struktur og ledelse, der er på en afdeling. Der er hele tiden urimelige krav om besparelser, og det gør noget ved ens arbejdsglæde og motivation. Jeg forstår ikke, at de ikke gør noget for at fastholde personalet, siger hun.

Pres og stress på medarbejderne

I første halvår af 2019 ligger sygefraværet på 4,79 procent mod 4,45 procent i det første halvår af 2018, og det er første gang i mange år med faldende sygefravær, at sygefraværet er stigende på Aarhus Universitetshospital.

Her er det særligt de lange sygemeldinger, der er steget.

Hospitalsdirektør Poul Blaabjerg mener ikke, at det er en alarmerende stigning, men er opmærksom på udviklingen.

- Vi har lavet fusion, sparerunde og mange forandringer. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at der er et element af pres og stress på medarbejderne, hvilket kan være en del af forklaringen, siger han.

Fællestillidsmand Jacob Gøtzche er mere bekymret for stigningen, selvom der stadig er tale om små tal.

- Det foruroliger mig, at det begynder at stige, for hvis det stiger mere, så har vi en udfordring, da der ikke hænger sundhedspersonale på træerne, hvis vi skal erstatte dem med nogle andre, siger han.

Overvejer sin fremtid i faget

Hospitalsdirektør Poul Blaabjerg erkender, at der er brug for at gøre en ekstra indsats for de mere end 9.000 medarbejderes arbejdsmiljø.

- Vi skal skrue op, hvis behovet er der. Der er en stigende efterspørgsel på personalepsykologordningen, når der er pres på organisationen, som når vi flytter og fusionerer. Det er der også i øjeblikket, så vi har skruet op og sørger for, at vi har det rette beredskab.

Sidsel Dahl Nielsen bruger lige nu sin tid på at overveje, om hun overhovedet skal blive i faget.

- Jeg tror ikke, at jeg skal tage den beslutning lige nu, om det er sygeplejerske, jeg skal være, men de tanker har da strejfet mig flere gange, siger hun.