Stedfar til bortført pige: Hun er glad og smiler, og det er jeg taknemmelig for

Det var den fireårige piges signalement, der førte til den mistænktes anholdelse.

En 33-årig mand sigtes for at have fjernet en 4-årig pige fra daginstitutionen Børnehuset Snogebæksvej i Aarhus. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Det var den fireårige piges eget stærke signalement, der gjorde, at en 33-årig mand i går eftermiddags blev pågrebet, efter han angiveligt havde bortført hende fra en børnehave og voldtaget pigen.

- Der var to hunde i huset, hvor det skete, og allerede inden politiet viste et billede af de to hunde, fortalte hun om farverne og størrelsen på dem, og hvad den ene hed, siger pigens stedfar til DR Nyheder..

- Hun kunne også beskrive hans påklædning og hår, fortæller han.

Den fireårig piges beskrivelse gjorde, at politiet lynhurtigt kunne finde den mistænkte gerningsmand, der er kendt af politiet i forvejen, men ikke for lignende sager.

Dagen efter den forfærdelige episode har pigen det udmærket, forklarer stedfaren.

- Hun er faktisk glad og smiler, og det er jeg taknemmelig for. Det er først i dag, det så småt går op for hende, at den er gal. Hun så sin børnehave i fjernsynet i morges, og da gik det op for hende, siger stedfaren.

- Det sidste døgn har været chokerende og hektisk. En bølge af en masse forskellige følelser og skyldplaceringer, men mærkeligt nok også taknemmelighed faktisk, fordi vi har hende, siger han.

Den nu varetægtsfængslede mand har angiveligt fjernet pigen fra det børnehus i Aarhus V, hun går i, ved at løfte hende over hegnet, inden han forgreb sig på hende.

Kort efter den lille pige blev væk, blev familien kontaktet af institutionen. Stedfaren kørte derhen, og da han ankom, var hans steddatter vendt tilbage.

Men meget hurtigt bliver han klar over, at der er noget galt.

- Det går op for mig, hvad der er sket, da min steddatter siger, at en mand havde løftet hende over hegnet, og da hun går i nærmere detaljer om, hvad der er sket hjemme hos manden, lyder det fra stedfaren.

Selvom pigen forsvandt, mens hun var daginstitutionens varetægt, skal der ifølge familien ikke placeres en skyld hos pædagogerne.

- Jeg er selv skolelærer, så jeg kender systemet. Hvad skal de have gjort? Der er mange børn og få pædagoger. Hvis de stået og holdt øje med min steddatter, så var det bare sket nede i den anden ende, siger han.

RETTELSE: DR er bekendt med stedfarens navn. Det fremgik også af en tidligere version af denne artikel, men er fjernet, da der er nedlagt navneforbud i sagen.