Støjmur på en side af vejen betyder støjhelvede på den anden side

Beboerne i Stavtrup syd for Aarhus føler sig fanget i larmen fra motorvejen.

Tonie Vedel Gørtz Olesen ærgrer sig over larmen fra motorvejen, som forstyrrer hende hele dagen. (Foto: Arkivfoto/Tina Vestergaard Andersen © Dr Østjylland)

Beboerne i Stavtrup syd for Aarhus må leve i konstant larm.

De bor ved Aarhus Syd-motorvejen, og larmen er blevet værre, efter der er blevet sat et støjværn op på den modsatte side af motorvejen.

Det reflekterer lyden, fortæller Tonie Vedel Gørtz Olesen, der bor i Stavtrup.

- Især i myldretiden kan du høre bilerne, der suser og sirener og politibiler. Det kunne vi ikke på samme måde før, siger hun.

Naboens nye støjvold blev opført i efteråret af en privat grundejer.

Den har betydet, at der er så meget larm på den anden side af motorvejen, at kommunen ikke vil bygge en ellers planlagt daginstitution i kvarteret, netop fordi støjniveauet er for højt.

- Der må jo kunne laves en støjmur herovre også. Det er jo et spørgsmål om, hvem der skal finansiere den. Vi er jo alle, også kommunen og Vejdirektoratet, klar over, at der er for meget støj, siger Tonie Vedel Gørtz Olesen.

Formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune Camilla Fabricius (S) siger, at kommunen har henvendt sig til Trafikministeriet for at få staten, som motorvejen hører under, til at betale for muren, men nej.

- De har beklaget og sagt, at de ikke kan opføre en ny støjmur, for de har ikke flere penge, siger Camilla Fabricius.

- Jeg synes sådan set, ministeren må komme på banen, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.