Stor dopingbørs med base i Aarhus

Svensk politi mener, at en af Europas største salgscentraler for doping holder til i Viby ved Aarhus. En tyrkisk-dansk mand skal være bagmand.

Svensk politi mener, at en af Europas største salgscentraler for doping holder til i Viby ved Aarhus. En tyrkisk-dansk mand skal være bagmand. (Foto: Colourbox)

En af Europas største salgscentraler for doping holder til i Viby ved Aarhus. Det mener svensk politi, der under en stor steroid-efterforskning - "Operation Liquid" - er kommet på sporet af den internetbaserede dopingbørs Euroking.

- Alt tyder på, at Euroking er koblet til Danmark, udtaler Marina Amonsson, chefanklager i "Operation Liquid" til Politiken.

Selv om svensk politi allerede i juni 2010 tippede kollegerne i Danmark om dopingbørsen og samtidig pegede på en tyrkisk-dansk mand fra Viby J. ved Aarhus som en mulig bagmand, er den illegale internetforretning stadig yderst aktiv.

Millionomsætning

Hvor stor en omsætning dopingbørsen har, ved myndighederne ikke, men Politikens research viser, at Euroking med et udbud på 335 forskellige produkter, et massivt kundegrundlag og priser på op til 5.000 for en dopingkur omsætter for millioner af sorte kroner på de illegale varer.

 I 2010 overdrog svensk politi sagen til sine danske kolleger, der reagerede prompte. De var enige med svenskerne:

»Det er politiets opfattelse, at BA (navn udeladt, red.) er identisk med Euroking«, lød det i en anmodning om at ransage den tyrkiskdanske mands Viby J.-adresse.

Østjyllands Politi fandt imidlertid ingen yderligere beviser. Derfor kunne politiet ikke hænge ham op på det formodede store steroidesalg, men kunne blot sigte ham for de stoffer, han var knyttet til med fingeraftryk. Selv om tyrkiskdanskeren nægtede ethvert kendskab til Euroking og salg af steroider, endte han med 30 dages fængsel.

Begrænsede muligheder

Chefanklager Poul Gade fra Østjyllands Politi erkender, at politiet måtte opgive at »komme til bunds i sagen«.

Årsagen var, at efterforskningsredskaberne i danske dopingsager er langt mere begrænsede end i eksempelvis Sverige.

I 'Operation Liquid' var telefonaflytning og videoovervågning to helt afgørende for at få konkrete beviser. Men med en dansk strafferamme i dopingsager på højst to år er det redskaber, dansk politi ikke må anvende. Det kræver en øvre grænse på mindst seks år.

FacebookTwitter