Stor interesse for Aarhusmodel: Andre vil lære dialog med unge

Interessen for at høre om Aarhusmodellen er så stor, at der holdes åbent hus, inden konference starter.

Aarhusmodellen lægger vægt på imødekommenhed og dialog med unge, der er i fare for at blive radikaliseret. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Det sker tit, at en stor international kunstner må give efter og give en ekstrakoncert, når billetterne til det oprindelige show ryger efter fem minutter.

Nogenlunde det samme er Aarhus ude i, der i denne uge for anden gang er vært for en stor international konference om antiradikalisering.

Interessen for at høre om den såkaldte Aarhusmodel var sidste gang så stor, at arrangørerne denne gang har valgt at holde åbent hus, inden den egentlige konference starter.

Her handler det alene om Aarhusmodellen, der lægger vægt på imødekommenhed og dialog med den unge, der er i fare for at blive radikaliseret.

Interessen er stor.

Til selve konference deltager 500 personer fra 45 forskellige lande, og de udenlandske journalister, socialarbejdere og politikere kommer for at høre mere om den måde, hvorpå myndighederne i Danmark arbejder tæt sammen og udveksler erfaringer, fortæller direktør for Østjyllands Politi Helle Kyndesen.

- Det er i vores lange tradition for et samarbejde mellem for eksempel politi og kommune, at nøglen til vores succes ligger. Det er vigtig for os at få det forklaret, siger hun.

- Andre lande vil gerne vide, hvordan vi står til rådighed og er tilgængelige, hvordan vi griber dialogen an, og hvad vi gør for at vise en anden vej end den radikaliserende.

Hun mener ikke, at det er svært at implementere modellen i andre lande. Man skal ikke 100 procent kopiere Aarhus, men se på, hvilke udfordringer de enkelte lande har, og hvad det er bedst for netop det land at tage med og bruge fra Aarhus.

- De fleste kan godt se, at det ikke er en model at bruge fra den ene dag til den den anden. Den kræver hårdt og vedholdende arbejde at gennemføre, siger Helle Kyndesen, der er overbevist om, de fleste vil gå derfra en række erfaringer rigere.

Facebook
Twitter