Storken holder pause på mandag

Der sker ingen planlagte kejsersnit i Aarhusområdet i morgen. Man vil undgå, at børnene får fødselsdag den 29.februar.

Sædvanligvis er storken velkommen - men en bestemt dato vil mange forældre gerne undgå at få besøg på. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Hvis du har fødselsdag i morgen mandag, så er du en af knap 4000 danskere, der kun har sådan rigtig fødselsdag hvert 4. år - det år hvor kalenderen indeholder datoen 29. februar.

På fødegangen på regionshospitalet i Randers vil man gerne være med til at sætte færre af de fødselarer i verden. Derfor er der ingen planlagte kejsersnit i morgen.

Chefjordemor Lone Neumann fortæller, at de prøver at se det fra det perspektiv, som forældrene har. De ved også, at hvis man kan gå uden om jule- og nyhedsaften, vil mange gerne gøre det.

Kejsersnit: Bliv klogere på fordele og ulemper

Men selvom den planlagte stork er blevet booket til andre dage, så forventer Lone Neumann helt bestemt, at andre vil komme flyvende til.

- De andre fødsler kan vi jo ikke styre. Så selvfølgelig bliver nogle børn født mandag på naturlig vis og ved akutte kejsersnit, men de planlagte kan vi styre.

Også de planlagte kejsersnit fra Universitetshospitalet i Skejby foregår i Randers.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.