Stort naturområde fredes: Naturfredningsforening jubler

220 hektar natur med både skov og sø mellem Skanderborg og Aarhus bliver nu fredet.

Man kan blandt andet nyde udsigten over Ådalen i naturen, der nu fredes. (© Danmarks Naturfredningsforening)

Danmarks Naturfredningsforening jubler i dag over, at det er lykkedes at få et stort naturområde ved Aarhus fredet, der blandt andet huser en af Danmarks ældste skove.

Der er tale om 220 hektar syd for Harlev mellem Skanderborg og Aarhus. Området består af to dele: Tåstrup Sø og Stjær Stenskov i syd og Tåstrup Mose og Lillering Skov i nord.

Det er Danmarks Naturfredningsforening, Aarhus Kommune og Skanderborg Kommune, der er blevet enige om fredningen, der nu er blevet gennemført af Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Bestyrelsesmedlem i Danmarks Naturfredningsforening i Aarhus Søren Højager har arbejdet for at få området fredet siden 2005. Han kalder området for enestående.

- Det er et ganske stort område, et enestående område, og dermed vel den største fredning, man overhovedet kan tænke sig – i hvert fald inden for Aarhus Kommune, siger han.

I dag er området svært fremkommeligt, men i forbindelse med fredningen vil der blive etableret sti-system, så området i højere grad kan benyttes end i dag.

- Et af vores argumenter for fredningen, er, at vi kan få lavet en stiplan, således at man kan gå en hel dag derude og få det ene nye naturindtryk efter det andet, siger Søren Højager.

Facebook
Twitter