Strejke lammer Danish Crown i Horsens

De ansatte frygter ringere løn og har nedlagt arbejdet.

Dagens strejke i Horsens betyder, at mindst 10.000 svin ikke er blevet slagtet. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Grisene får lov at leve en dag mere på Danish Crown i Horsens, hvor 300 medarbejdere fra dagsholdet har nedlagt arbejdet.

Det sker ifølge fællestillidsmand Klaus Olesen, fordi de frygter at få forringet deres løn.

Baggrunden for arbejdsnedlæggelsen er, at slagteriet SB Pork i Brørup i Sydjylland i morgen indføre en ny akkordaftale, der vil medføre en ringere timeløn for virksomhedens ansatte, forklarer Klaus Olesen.

- Kommer det igennem der, har vores virksomhed også mulighed for at gøre det. Det kan reducere lønnen ret kraftigt, siger fællestillidsmanden.

Strejken på Danish Crown i Horsens ser ud til at fortsætte dagen ud efter dele af aftenholdet, som mødte ind klokken 15, også har valgt at nedlægge arbejdet.

Ledelsen udstikker garantier

Strejken i Horsens kommer selvom ledelsen i Danish Crown i dag har garanteret sine ansatte, at der ikke sker forringelser af lønnen inden den nuværende overenskomstperiode, der varer lidt over to år endnu, forklarer pressechef Jens Hansen

- Derfor er også meget svært at sige, hvorfor de så vælger at strejke, og vi er også meget målløse over det. Vi har seks andre slagterier i Danmark, hvor de ikke strejker, og de har fået nøjagtig den samme information, siger pressechefen og fortsætter:

- I Danish Crown har vi ikke en gang haft nogen planer eller intentioner om, at det var en diskussion, der skulle åbnes. Derfor er vi også noget overraskede over dagens strejke.

Dagens strejke har ifølge Jens Hansen indtil videre betydet, at 10.000 grise ikke er blevet slagtet som planlagt.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på P4aarhus@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.